Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

8 tips för massiv hårvolym

Att få mer volym i håret är en av de mest eftersökta skönhetstipsen. Vi gillar helt enkelt när håret känns stort, tjockare, massivt och fylligt. Självklart kan du addera extrahår, men helst vill vi inte heller jobba så himla hårt för att få känslan av ett massivt Peggy Bundy-hår. Det ska vara enkelt, lätt att jobba in i vardagsrutinen men ändå ge grymma resultat. Vilken tur du har som läste just dessa 8 snabba tips för mer volym i håret!

03 sep, 2018

1. Börja från början
Mycket hänger på vilken hårvård du använder. Du ska självklart anpassa hårvården efter din hårtyp, men använder du för tunga produkter kan det bli trubbel att få in volymen i slutklämmen. Testa lättare och volymgivande produkter redan vid shamponering och märk skuillnad direkt. Vissa produkter, såsom bla Lykos volymserie, innehåller ämnen som gör så att hårstrået känns mycket tjockare. Testa!

 

 

 

2. När du har tvättat håret gäller det att bygga en bra bas.
Förr gjordes detta steg endast med mousse (se steg 3) men nu finns det fler produkter för dig som inte vill arbeta med en mousseboll utan föredrar att spraya. Personligen har jag svårt att välja mellan Maximista från Oribe eller I Want Body från Eleven när det kommer till volym. Maximista kanske vinner, men då bör du värmeaktivera den för bäst effekt. I Want Body kan du spraya på och få fin och disktret volym när håret torkar utan att det blir hårt.

 

3. Men mousse är ju alltid mousse och det är en riktigt bra produkt!
Ofta så kan en mousse förbises för att det verkar gammalmodigt eller retor, men nej nej! En mousse är som en välgjuten grundplatta för ett stabilt hus. Grundar du med mousse vet du att huset står kvar i minst en vecka. Ja, nästan! Har du ett bra mousse kan du få riktigt bra skjuts på håret och du behöver inte vara rädd för att det ska bli stelt eller att det ska bli platt när du sover. Ett mousse är en riktigt, RIKTIGT bra grund till stabil hårvolym! Personligen gillar jag verkligen mousse som Kevin Murphys Body Builder som har ett munstycke som du kan skjuta mousset rakt ned i hårbotten med! Bygg volym underifrån!

 

4. Världens bästa trick – FÖNA HÅRET UPPOCKNER!
Ta daaa! Det finns inget som ger så mycket volym SÅ SNABBT som en föning uppockner! Till och med de stora frisörerna låter sina kunder fälla ned huvudet mellan benen för att kunna föna upp den ultimata volymen! Gör det du med! Men använd en riktigt bra fön. En investering i en bra fön kommer att skala av minuter från din hårvårdsrutin och spara dina axlar!

 

5. Stabilisera basen – Tupera!
Vi går verkligen all in retro här, och vet du? Det är precis det vi ska göra! Tänk hur bruttorna såg ut på 50-och 60-talet! VOLYM BABY! Så vi gör samma! Tupera är snabbaste sättet att få volym från hårrötterna. Det gör du enklast med en bra kam, du kammar liksom hårrötterna åt fel håll så de trasslar till sig lite, ELLER så använder du ett galet rotspray som har NÄSTAN samma funktion som en tupering. Nästan. Det är en smaksak!

 

 

 

6. Snabbfix
Om du INTE har gjort alla dessa 5 steg innan och tänker ”Oh vey, jag behöver volym” så finns det två snabba, enkla knep. Det enda heter Torrshampo och det andra heter Texturspray. ”Är det inte det samma sak?” tänker du, nej säger jag. Torrschampo kan du använda på rent hår. JA på rent hår! Det ger volym från rötterna och en strävare känsla i botten. Texturspray är ett torrt spray som du använder på längderna. Det ger en saltvatteneffekt och bygger volym på ett jättefint sätt. Ingen av dessa tynger ned. Personlig favorit här med är Oribes Dry Texturizing spray. Den är HELT otrolig och värd varenda krona!

 

 

 

7. Extra styling för volym
För att boosta ett tunt hår finns det knappt något enklare eller snyggare än att styla det. Gör sexiga vågor med en locktång, lägg upp håret på spolar för supervolym eller använd en crimper och låt håret falla som det vill. Enkelt men kräver lite mer tidsengagemang.

 

 

8. Extranbonustrick
Om du verkligen inte får upp volym eller om den volym du får upp inte är nog så kan du alltid FEJKA volym. Och nej, jag menar inte med löshår, jag menar att du ska ge en illusion om att du har mer hår än du har genom att bygga en skugga UNDER håret. Nu finns det så himla fina rotfärger som är toppen att använda om du får en tråkig utväxt och inte hinner färga. Men du kan även använda dem för att ge ett djup och en skugga i hårbotten så det ser ut som att ditt hår är supertjockt!

 

 

 

av: krizz norman

 

03 sep, 2018

Tyck till om artikeln

Betyg & kommentarer

Skriv en kommentar
Lägg till bilder
 • Medarbetare på Lyko -
  för 2 månader sedan

  Så bra!

  Grym text! Och älskar att vissa av mina favoriter är med i artikeln! Quick tease, i want body texture spray, amplifier mousse ❤️
  Skulle även rekommendera en tuperingsborste istället för kam för snabbare och skonsammare styling!
  gillar
  för att lämna en kommentar
 • Medarbetare på Lyko -
  för 2 månader sedan

  Bra tips!

  Superbra tips för alla oss som eftersträvar volym i håret, men inte riktigt har rätt förutsättningar naturligt!
  gillar
  för att lämna en kommentar
40 BUTIKER
Nyheter och erbjudanden
Följ oss

Kundtjänst

Copyright 2018