9 nyttiga nageltips

När temperaturen förändras slår både hår, hud och naglar bakut - OM du inte är förtänksam och preparerar lite smart innan. Med några smarta tips kan du få sköna, smidiga händer året runt och därmed minimera manikyrtiden.

29 aug, 2018

Om du sätter dig en gång i månaden och gör en seriös manikyr så tar det oftast lite tid att få det snyggt eftersom du får börja från början varje gång. Men om du är lite taktisk kan du förbereda och underhålla så händerna är snygga året runt och manikyrtiden blir supersnabb!


Remover
En remover är till för att ta bort gammalt nagellack från nagelytan. Tidigare användes ämnet aceton (och aceton blev även synonymt med att ta bort nagellack) men det verkar väldigt uttorkande på nagelytan och torra naglar skivar sig och spricker lättare. Så därför rekommenderar. vi en remover utan aceton och utan olja. Även om olja låter bra, då det är återfuktande, så kan det förstöra en manikyr om du lackar direkt efteråt på grund av det fettlager som oljan lämnar efter sig så fäster nagellacket sämre.

 

Enkel dispenser är verkligen att föredra när en jobbar med naglar och använd även gärna luddfria bomullsrondeller. Här trycker du bara bomullsrondellen mot toppen och så har du fått en perfekt mängd remover! Älskar!

 

2) Glasfil

Att fila och forma nageln är nästan ett måste för en snygg och symmetrisk känsla. Men framförallt för att inte fastna i strumpbyxor och annat! Nageln består av flera tunna, tunna lager av hudceller. Om du filar på dessa kan luftfickor uppstå och nagelytan kan börja skiva sig. För att undvika detta bör du använda en fil som inte skadar kanten på din nagel. Med en glas -eller diamantfil (låter dyrare än vad det är!) så återsluts kanten på nageln samtidigt som du formar den. Detta är ditt bästa köp om du gillar att ha snygga, mjuka nagelkanter. OBS! Försök att inte tappa din glasfil i golvet. Den är ju ändock gjord av…glas.

 

 

3) Peeling
När nageln växer ut dras även nagelbandet ut över nageln. Det lämnar en tunn hinna av hud vid nagelbasen. Med en handpenning eller en nagelpeeling tar du bort döda hudceller och hudrester på nageln. På så sätt så kan du öka närings -och syreflödet till nagelroten där nageln faktiskt tillverkas. Dessutom får du lacket att sitta bättre. Gör du en handpeeling så påverkar du även nagelbanden och tex torra knogar på rätt sätt och du slipper flagnor och torra partier.

 

 

 

4) Handkräm
Handkräm är ganska självklart när det gäller att få mjuka och sköna händer. Tricket är ju att smörja INNAN det blir så knastertorrt att det bli svårt att använda fingrarna. För att minnas detta finns det några trix: Ha en handkräm stående vid din favoritplats vid TV:n, datorn eller läsfåtöljen. Ha en mysig handkräm med dig i din handväska och ha en fet handkräm på nattduksbordet och ge dig själv en handinpackning så ofta du orkar! På sommaren är det fantastiskt smart att använda en mysig handkräm med inbyggd SPF.

 


5) Nagelolja
Nagelolja är, precis som handkräm, TOPPEN för torra nagelband och naglar, du måste bara vara noga med att använda den ofta för att få resultat. Den goda nyheten är att en bra nagelolja ger resultat till nagelbanden nästintill omedelbart och även till nagelroten! Dock ser du inte resultatet av ditt användare direkt på nagelplattan då nageln först måste växa ut. Men när en väloljad nagel växer ut är den starkare och mer välmående och både håller lack och nagelyta mycket bättre än en torr nagel gör. Så, gör på samma sätt här som med handkrämen, sprid ut nageloljan på olika platser där du befinner dig och gör det till en vana att smörja, smörja och smörja!

 

6 ) Stärkande nagellack
Har du mjuka naglar, naglar som skivar sig , flisar sig eller spricker? Orsaken kan bero på en mängd faktorer såsom stress, vitaminbrist, lösnaglar, kyla, torr luft, mycket arbetande med fingertopparna eller mycket kontakt med vatten. Någonstans har förmodligen balansen mellan olja och fukt i nageln rubbats och nageln kan inte agera såsom en nagel ska. Med hjälp av ett stärkande nagellack, antingen för sig själv eller som ett underlack till ett färglack, kan du ge nageln ett extra skydd med hjälp av ett stärkande lack. MEN! Behöver du inre ett stärkande nagellack kan dina naglar bli FÖR hårda och gå av på grund av det istället. Så lacka med måtta!7 ) Mat & vitaminer
Nageln växer ju ut från kroppen (såklart) och naturligtvis påverkas nageln av det liv vi lever och den mat vi äter. Precis som vår hår och hud också gör. Har du en period i livet där du inte kan leva optimalt för kroppen, dvs inte stressa, äta perfekt balanserat och hålla en superfin balans för kropp och själ…ja då finns det lite hjälp att ta till. Kosttillskott och vitaminer är just TILLSKOTT och ska inte ersätta någonting. Men ett litet tillskott av näringsämnen då och då eller hela tiden kan göra underverk för naglarna och även hår och hud.

 

 

8 ) Tvål som inte torkar ut
Rengöringsämnen såsom sulfater och tensider finns ofta i tvål och schampo och KAN verka uttorkande på en känslig hud. Oavsett om du är känslig eller inte kan det ju vara smart att byta ut din vanliga handtvål mot en som även är återfuktande. Då blir det liksom två-i-ett när du tvättar händerna! Smart va?

 

9 ) Nagellack 
Nu kan du toppa dina snygga händer med ett läckert nagellack. Lacket kommer både sitta bättre på väl rengjorda och starka naglar och se snyggare ut omringat av återfuktade och icke flagnande nagelband!

av: krizz norman
29 aug, 2018

Tyck till om artikeln

Betyg & kommentarer

Skriv en kommentar
Lägg till bilder

Bli först med att ge din åsikt om artikeln

40 BUTIKER
Nyheter och erbjudanden
Följ oss

Kundtjänst

Copyright 2019
Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.