Din mysiga hemma-zon

Nu när många väljer att hålla sig hemma kan det ändå vara skönt med en stunds ”eskapism”. På många ställen online kan vi läsa tips på tv-serier, lekar och pyssel för hur du underhåller dig själv och dina barn hemma. Här i Lyko Magazine ska vi nu bjussa på snabba tips för hur du tar HAND om dig själv och förvandlar hemmet till en härlig, mysig skönhetskarantän-zon.

16 mar, 2020
8 gillar


Handtvål
Det som vi har lärt oss sedan vi var barn och nu blir påminda om ÖVERALLT är att TVÄTTA HÄNDERNA. Det är ju egentligen en no-brainer men det är bra att påminna om det hela tiden. Tvätta händerna noga, med bra tvål, medan du sjunger din favoritsång. Stressa inte över om handspriten är slut, det absolut mest effektiva sätt att bli av med basilusker är vanlig handtvål.

Life hack handtvätt:

Sjung en sång medan du tvättar händerna! På så sätt vet du att du har tvättat dem i minst 30 sek. Och du, glöm inte tummen! :DManikyr

Nu när du har rena, härliga händer som dessutom spritas av några gånger om dagen kan det vara snällt att ge tillbaka lite kärlek till din hand-hud och dina naglar. Använd en bra handkräm som snabbt sjunker in i huden och en bra nagelbandsolja för att smörja nagelbanden. Håll gärna naglarna korta och rena – men unna dig ett snyggt lack som lite glädjepiff. Gärna ett som torkar extra snabbt – precis i tid till din nästa handtvätt.

Life hack nagellack: ställ nagellacket i kylen i 15 minuter innan du använder det så glider det på lättare!Faceikyr

Ja, faceikyr är ett ord jag hittade på nu. Det är en manikyr fast för ansiktet, haha! Passa på att göra en peeling, färga fransar och bryn, multimaska och serumboosta. Det är gött att vara insmord och härlig när en glider runt hemma utan smink. NJUT!

Det är en manikyr fast för ansiktet, haha!
Life Hack ansiktsmask:
Pensla ren äggvita (ovispad) på ansiktet och låt torka. Fantastiskt mot skadad och fet hud då proteinet hjälper huden. Vill du ha den ännu mer antibakteriell så addera lite citron och honung till äggvitan.


 

Färga, boosta och dölj
Du kanske tar det säkra före det osäkra och ombokar din frisörtid. Eller så blev du ombokad pga stängt. Men hur ska du överleva till dess? Jo! Här kommer lite tips! Skydda topparna och laga håret med riktigt bra hårprodukter. Då kan du förlänga livet på dina hårändar ett tag till. Tillsammans med en bra hårolja kan du stretcha ut klippningen ett par veckor. Och färgen då? Jo! Antingen tar du saken i egna händer och färgar eller tonar hemma. Kom bara ihåg att vara noggrann, följ anvisningen på förpackningen och använd handskar. Ta gärna hjälp av någon i din närhet. Vill du inte färga eller tona håret kan du använda ett rotspray! En suverän uppfinning som finns i jättemånga nyanser. Bara spraya på utväxten, låt torka och kamma ut. Döljer utväxt, det mesta av grått hår och sitter tills du tvättar håret!

 

Life Hack hårtvätt: Blött hår är superkänsligt! Om du ”hetstorkar” håret med en handduk så ruggar du upp hårstråna och de kan gå av, delas eller bli frissiga. Torka håret istället genom att KRAMA ur vattnet försiktigt med en handduk. Det tar inte längre tid och håret håller bättre!

 Fixa fossingarna
Var ute i god och förbered fötterna inför sommaren. Varmt vatten med ett riktigt bra fotsalt som är skönt och som luckrar upp huden. Fila FÖRSIKTIGT! Filar du för mycket känns det som att du har gått på glödande kol efter några timmar. Klipp naglarna och måla dem i en superärtig nyans så du blir glad när du ser dina fötter. Orkar du inte göra proceduren ovan? Köp dig en ”exfolieringssocka”. Fungerar som en stark, kemisk peeling för dina fötter. Men OBS! Du börjar flagna först efter 5 dagar vilket gör att du kan glömma bort vad du gjort och sedan gå på Yoga barfota…(som undertecknad tyvärr gjorde…)

 

Life Hack fötter: Bra cirkulation i fötterna ger fina fossingar, starka tår och faktiskt mindre hård hud. Gör dessa enkla övningar några gånger i veckan: Cirkulera dina fötter (Rotera ankeln tio gånger i varje riktning), massera valven på dina fötter genom att rulla en tennisboll under foten medan du sitter ned. ”Peka” dina tår upp och ned 10 gånger.

 

Har du inget badkar får du vara lite mer uppfinningsrik i dina spa-stunder!

 

Hemma & Mys
Ska du vara hemma mycket kan det vara kul att göra om lite hemma och fixa lite mys. Doftljus, doftstickor eller rumspray kan förhöja stämningen i vilket rum som helst. Unna dig en glitterbadbomb, badkulor med skön olja eller ett Tångbad! Här på Lyko finns ALLT!

Life hack badkar: Har du inget badkar får du vara lite mer uppfinningsrik i dina spa-stunder! Om du har varit på ett av de gigantiska gulblå varuhusen som finns runt om i Sverige eller kanske det superduperstora, ”känt från TV” som ligger nära Falkenberg kan du enkelt fylla en av deras stora påsar med vatten och åtminstone försöka mysa loss!


Bästa life hacket:
Lyko har just flyttat till ett ENORMT lager och har HUR mycket produkter som helst så du behöver inte hamstra. DESSUTOM har vi utkörning till dörren i de flesta städer! TJOHOOOO!!!!

AV: SKÖNHETSREDAKTÖR KRIZZ Lowélion
16 mar, 2020

Tyck till om artikeln

8 gillar

Betyg & kommentarer

Skriv en kommentar
Lägg till bilder
  • för 2 veckor sedan

    Fint!

    Finns verkligen så mycket härliga tvålar att använda under Corona-tider iställetför att stressa kring handspriten. <3
    1 gillar

Nyheter och erbjudanden

Anmäl dig för nyhetsbrev och sms här!

Följ oss

Kundtjänst

Copyright 2020
lek loss med 55.OOO skönhetsprodukter