Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

13 tips för fullkomligt fantastiska fransar

Långa, svepande och perfekt böjda. Det är nog så fransarna ser ut för många vi lämnar hemmet på morgonen. Men hur får du den looken att hålla hela dagen utan att fransarna raknar? Vilken mascara är bäst att använda, hur hårt ska du trycka och var på fransen ska man böja? Lyko Magazine har pressat fram de bästa (och hemligaste!) franstipsen från riktigt proffsiga makeupartister!

18 sep, 2018

Tekniksnack

 • Fransarna ska vara så rena från makeup som möjligt när du böjer dem. Så böj alltid dina fransar INNAN du målar på mascara, annars finns det risk för att fransarna blir hårda och går av när du böjer dem. Du kan böja dem flera gånger så länge du INTE har lagt på mascara.

 • En väl bevarad hemlighet är att du böjer en frans och måla den fransen DIREKT efter du har böjt den! Du böjer och målar alltså mascara på ett öga åt gången. På så sätt får du maximal böjning som säkras fast med mascaran.

 • När du böjer fransarna ska du försöka komma så långt in som möjligt med tången, utan att det gör ont. Du behöver absolut inte trycka hårt för att böja fransen. Du behöver inte heller slita upp ögonlocken utan bara trycka ihop böjaren tills den är stängd och håll i någon sekund samtidigt som du försöker att inte blinka.

 • När du böjer så ska du helst trycka tre gånger för den snyggaste, mjukaste böjen - en gång allra längst in, en gång på mitten av fransen och gärna en gång till längre ut. Skulle du bara trycka en gång på mitten kan fransen bli som ett L, inte supersnyggt (men iof effektivt!)

 • Se till att du får med ALLA fransar i samma böj i ögonfransböjaren. Är det någon frans som ”smiter” så är det bäst att börja om. Den separerade delen kommer annars inte att få samma böj som de andra fransarna.

 • När du har gjort böjen, lägg på mascara DIREKT! Det är svårt att få en ögonfrans att hålla sig böjd en hel dag utan att säkra fast den med mascara. Spraya absolut inte hårspray på ögonfransarna då det kan vara mycket irriterande och skadligt för ögonen.

 

Utrustning:

 • Se till att du byter gummidelen på din fransböjare ofta. De allra flesta ögonfransböjare skickar med extra gummituttar så du enkelt kan byta. Blir den torr, platt, stel eller spricker så då du sämre resultat och skulle gummit försvinna så kan du oavsiktligt råka ”klippa av” dina fransar (Pa-Ni-k!).

 • Alla fransböjare ser olika ut - det har med rundningen på själva böjaren att göra. Några är anpassade för runda ögon, andra för mandelformade, små eller stora. Det är lite klurigt att hitta rätt fransböjare - men som TUR är finns ju Lyko Social där du kan hitta recensioner om nästan allt på Lyko.se!

 • Använd en mascara som har en lätt formula för att behålla böjen så länge som möjligt. Fibermascaror eller volymmascaror där tjockleken på fransen är i fokus och där det finns extra fibrer i KAN bli för tunga för att hålla en snygg böj hela dagen. Vattenfasta mascaror och de som ofta heter någonting med ”curl” eller "volume" brukar fungera bra.

Produkttips för fullkomligt fantastiska fransar:Extratips

 • Det finns ögonfransböjare som värms upp och på så sätt håller böjen på fransen lite längre. Om du inte vill köpa en sådan kan du ta din vanliga böjare och blåsa på den med varm luft från en hårtork i 10-15 sekunder och böj fransen direkt efter det. OBS: beroende på hur nära du håller fönen kan din värmare bli FÖR varm och du KAN bränna dig. Var försiktig! För bäst resultat kanske du ändå ska använda en som värmer till exakt rätt värme, som någon av dessa:

 

 • Tvätta av din böjare någon gång i veckan iallfall. Även om det bara är du som använder den på rena fransar så ska du vara noga med att ha så bakteriefria produkter som möjligt nära dina ögon.
 • Böjer du fransarna ofta, eller använder mycket mascara, kan du göra fransarna lite glada genom att lägga på ett serum som stärker fransarna och håller dem mjuka och sköna.


 

 • OCH! Vet du vad! Det är faktiskt så att du inte behöver kämpa, böja, måla och gråta (ok, kanske inte gråta) varje morgon om du tycker att dina fransar inte håller måttet. Idag finns det SÅ OTROLIGT fina, bra, smarta och sköna lösfransar som du även kan ÅTERANVÄNDA! Och ja, det krävs lite teknik att lära sig hur du sätter på dem snabbt och snyggt men hey, det är inte hjärnkirurgi du KAN lära dig det på ca en vecka eller nåt. Ge det lite tid, hitta favoritfransar, favoritlim och lev varje dag som att det vore Nobelfesten! 

 

 

av: krizz norman

 

18 sep, 2018

Tyck till om artikeln

Betyg & kommentarer

Skriv en kommentar
Lägg till bilder
 • Medarbetare på Lyko -
  för 2 månader sedan

  Kul artikel!

  SÅ mycket bra tips!
  gillar
  • lena
   Medarbetare på Lyko -
   för 2 månader sedan
   Hade ingen aning om att det fanns ögonfransböjare med värme! Man lär sig något nytt varje dag :)
   gillar
  • merethe
   för 2 månader sedan
   Samma här, många billiga tips :)
   gillar
  för att lämna en kommentar
40 BUTIKER
Nyheter och erbjudanden
Följ oss

Kundtjänst

Copyright 2018