Flygande skönhet

Nu är sommaren här och eftersom det är svårt att solsäkra Sverige så väljer många att ta sig lite längre bort - ibland så långt att flyg är bästa sättet att ta sig dit, Greta till trots. Men, efter några timmar i en flygplanskabin känns det som att huden har krympt en storlek, läpparna är spända, munnen torr och du får blinka upprepande gånger för att ögonen inte ska torka ut. Och vill du att solbrännan ska stanna kvar även efter du klivit av planet är det bäst att hålla huden så återfuktad som möjligt. Här kommer Lykos bästa tips för att hålla huden härlig innan, under och efter resan.

25 jun, 2019
6 gillar

Förberedelser innan incheckning:

Strunta i sminket! Det täpper bara till porer och kan skapa orenheter. Under resans gång kommer du mest att titta ner i en bok eller på en film. Huden får utstå väldigt mycket stress ändå och det kan vara skönt om den får andas fritt.  Satsa bara på ett bra och återfuktande läppbalsam.

Grunda med ett härligt, vitaminrikt och fuktboostande serum eller en härlig olja som hjälper huden att hålla kvar fukten långt ner i hudlagren. Använd en bra och fetare ansiktskräm och GLÖM INTE KROPPEN! Du har faktiskt hud där också! Smörj in dig med en extra fet kräm. Börja gärna några dagar innan så du verkligen mättar huden. Ta gärna med en liten flaska eller burk att ha med dig på planet också.


På planet:

Se till att du håller fuktbalansen i cellerna inifrån under resan genom att dricka vanligt vatten. Undvik gärna vätskedrivande kaffe om möjligt.Det är ofta prat om att det är toppen att använda ett återfuktande återfuktande ansiktsspray under flygningen. Men, du bör vara beredd på att den torra luften i kabinen ”letar efter vätska”. Genom att spraya fukt i ansiktet blir huden där det mest utsatta målet för luften att försöka sno tillbaka vätskan ifrån. Lägg hällre ett extra lager med fet kräm eller ansiktsmask.

På planet är det ju gött att packa lätt så här kommer en härlig multikräm bra till pass. Den kan du lägga på läppar, ansikte, händer, armbågar, knän och kropp när det behövs. Om du ”vågar” (och kanske inte reser med barn) så är det fantastiskt härligt att lägga en Sheetmask under resan! Slå på en ljudbok, luta dig tillbaka och täck ansiktet med hårt jobbande och plumpande serum – underbart! Extratips är att ta med tandborste och tandkräm samt ögondroppar om du flyger långt.När du landat

Efter landning är det bästa att bara fort som ögat få bagaget och sin transfer till hotellet. Att spana in toaletten är det som många gör först, förutom att provstudsa på sängen såklart, och har du möjlighet att ge huden lite kärlek på en gång så uppskattar den nog det.


När du tvättar av dig resedammet, gör en mild ansiktspeeling som tar bort den yttorra hud som kan ha bildats under flygresan (samt att det är skönt att tvätta bort flygplanet från ansiktet) Perfekt även för förberedelser inför strand -eller poolhänget. Se till att du återfuktar dirket efter med en härlig ansiktsmask! Och glöm inte bort kroppen och håret. Om du tar en dusch efter landning, gör en hårinpackning smörj in hela kroppen med fuktlotion direkt.Nu har du överlevt flygresan med bravur och nu ska du bara njuta av semestern också! Glöm inte solskydd och ta en titt på Lykos fantastiska utbud av travelsizeprodukter som är lika lätta att ta med på långresan som på en kort weekend.AV: SKÖNHETSREDAKTÖR KRIZZ Lowélion

 

25 jun, 2019

Tyck till om artikeln

6 gillar

Betyg & kommentarer

Skriv en kommentar
Lägg till bilder
  • för 5 månader sedan

    Kul!

    Rolig artikel!
    Gilla

Nyheter och erbjudanden

Anmäl dig för nyhetsbrev och sms här!

Följ oss

Kundtjänst

Copyright 2020