Ge kärlek till din vinterhy

Lykos egna hudvårdsspecialist Emelie Nederheim arbetar på hudvårdssalongen Lyko Concept Skin i Stockholm och har över 18 års erfarenhet av avancerad hudvård. Hon vet EXAKT vad vi ska göra för att ge vår vinterhud en massa kärlek, och lika viktigt: vad vi INTE ska göra! Snabba, konkreta och väldig logiska tips för att få den bästa, mest plumpade, vinterkyssta, återfuktade och inte ens ett litet dugg nariga vinterhy får du HÄR!

30 nov, 2018
Vårda din vinterhy ömt. Det förtjänar den, säger Emelie Nederheim. 
Vad exakt är det som händer i vår hud när vädret går från varmt till kallt?

 

- Det som händer är en rent fysiologisk form av försvarsmekanism i huden där vår talgproduktion (det som smörjer huden) minskar med kylan och resultatet är en mycket torrare hud. Därför är det PRECIS lika viktigt att byta ut dina

Sommarens hudvård är fylld av fukt medan vinterns hud snarare satsar på fett

hudvårdsprodukter efter säsong, precis som du byter ut din sommargarderob mot din vintergarderob! Sommarens hudvård är fylld av fukt medan vinterns hud snarare satsar på fett. När huden drar ner på sin egna fettproduktion (talget) så behöver det fettet ersättas med hjälp utifrån i form av en bra kräm.

Ger du INTE huden fett utan fortsätter med sommarens fukt kan en av två saker hända:

1) Din hy sparkar helt bakut och blir supertorr, fnasig, sensitiviserad och reaktiv.
2) Eller så går din hy helt bananas åt andra hållet då huden känner att ytan blir torr och kall och då går sebumproduktionen istället på extremt högvarv, du blir jättefet i hyn och riskerar inkapslingar (det som hudterapeuter även kallar för vita komedoner) eller rent av acne. Så, BYT HUDVÅRD, säger Emelie


Vilka är dina tre tips på vad ska vi satsa på under vintern för att verkligen unna oss och huden mesta möjliga kälek?

Det är aktuellt året runt och det ska du ALLTID unna dig.

- Åh! Jag tycker verkligen du ska unna dig härliga masker! Riktigt rika, härliga, mysiga masker som du även kan sova med. Mitt andra tips är att du kan jobba med flera serum under den här kalla tiden. Grunda md ett fuktserum, toppa med ett oljeserum och sedan din dagkräm. Fantastisk för en torr vinterhy! Och som nummer tre, självklart ansiktsbehandlingar! Det är aktuellt året runt och det ska du ALLTID unna dig. Här får du skräddarsydda rutiner för just DIN hy just DENNA säsong, säger Emelie. 

 

Vad ska vi tänka på för att minska skadorna på vår hy under vintern?


- 1) Tvätta dig inte med för varmt vatten, det är väldigt uttorkande för huden. Samma sak med långa, kokheta duschar. Det är jätteskönt när det är kallt ute men det är jättejobbigt för huden.

- 2) Sen rekomenderar jag inte att du tvättar ansiktet på morgonen om du ska vara ute hela dagen i kylan. Det är stor risk för att du tar bort din naturliga skyddande fettbarriär som du har på huden och då kan huden skadas mer i kylan.

-3) Naturligtvis är UV-skydd LIKA viktigt på vintern som på sommaren! Tänk bara på att applicera det en stund innan du går ut så att vattnet i krämen hinner dunsta och inte fryser på huden. UV är den bästa anti-age-produkt du kan använda och även om du inte tycker det är så mycket sol så bildar själva UV-filtret en liten skyddande hinna på huden som hjälper till att hålla fukten inne, säger Emelie. 

Har du fler tips till oss att tänka på under vintern?

- Ja. Det kanske känns lättare att använda syror nu under vintern då det inte är så mycket sol, men som hudterapeut ser jag SÅ mycket skador och överpeelade hudar just nu. Det är verkligen inte alla som tål att använda peeling eller syror varje dag.  Hudbarriären blir nedsatt när det är kallt ute. När du sedan rör dig mellan kallt ute och varmt inne så blir huden mycket känsligare. Talgproduktionen går ner och det naturliga skyddet sänks. Om du drar på väldigt många syror av olika styrkor så riskerar du att skada din hy mycket mer än du hjälper den. Det bästa är såklart att gå till en duktig hudterapeut som hjälper dig välja rätt produkter för din hy. Vi gör en grundlig analys av din hy och skräddarsyr produkter efter det, säger Emelie. 

Det är verkligen inte alla som tål att använda peeling eller syror varje dag.

Nu vill vi ha dina superbästa produkttips för att ge kärlek åt vår vinterhy!- Självklart! Min första är Beaute Pacifique Enriched Moisturizing Creme Dry Skin. En kräm som ger SÅ mycket rikhet UTAN att kännas det minsta kladdig på huden. När vi pratar om Beauté Pacifique så vill jag också tipsa om deras fuktmask, Instant Hydratin Mask. Det är som en inpackning för ALLA hudtyper och om du sover med denna har du ett garanterat fnasfritt ansikte på morgonen! Och när vi ändå pratar masker vill jag tipsa om Mesoestetics Anti Stressmask. Den är bara GRYM! Lugnande och återfuktade även för den allra känsligaste huden. Och den går även att använda som dagkräm, säger Emelie. 


- Sen vill jag gärna tipsa om Mesoestetics Proteoglycans ampuller. Hahah, ja ett jättekrångligt namn men JÄTTEBRA produkter. De intesifierar vilken hudvård du än använder och har du torr hy ska du använda dessa hela tiden! Synchrolines Rosacure Intensive med SPF30 är perfekt för en superreaktiv, lätt rodnande hy och du får en svalkande känsla direkt av den! OCH såklart Elemis rengöringsbalm! SÅ bra! Fantastisk rengöring, tar bort all makeup utan att irritera hudbarriären PLUS att du kan använda den som en närande ansiktsmask i 10-20 min! Bara att torka av sedan med lätt fuktade Lykohanddukar!
Om du vill boka tid med Emelie eller någon annan av Lykos fantastiska hudterapeuter som arbetar på vår nya hudvårdssalong Lyko Skin på Birger Jarlsgatan så är det bara att använda DENNA länk eller ring nummer: 08-55107055 eller maila: birgerjarlsgatanhud@lyko.se

av: krizz norman
30 nov, 2018

Tyck till om artikeln

Betyg & kommentarer

Skriv en kommentar
Lägg till bilder

Bli först med att ge din åsikt om artikeln

Nyheter och erbjudanden

Anmäl dig för nyhetsbrev och sms här!

Följ oss

Kundtjänst

Copyright 2019