Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Håravfall kvinnor - Så hanterar du det

Att märka att man helt plötsligt tappar mer hår i duschen än vanligt eller att märkbart känna att svallet inte riktigt är lika fylligt är ingen kul upplevelse. Som tur är finns det hjälp! Karin Adali är utbildare för hårvårdsmärket Nioxin och har tipsen som motverkar håravfall.

05 feb, 2016

TAPPAR HÅR

Först och främst: du är inte ensam. Håravfall kan drabba vem som helst och kan bero på flera olika orsaker.

 

– Manligt håravfall är mer känt och något som anses vanligare men faktum är att kvinnligt håravfall är något som 50 procent av kunder som kommer in till salonger upplever att de har. Vissa skäms och vill inte prata om det men att vara ärlig inför sin frisör är ju det allra bästa. Då kan vi ju hjälpa dig att få rätt produkter och behandla dina problem på ett helt annat sätt, säger Karin Adali.

 

HÅRAVFALL ORSAK

Håravfall kan bero på flera olika saker, det kan vara allt från graviditet, ärftlighet, stress eller en ny diet.

 

(PRODUKTTIPS LÄNGRE NER!)

– Ärftlighet och stress är definitivt vanliga orsaker och något som är lätt att upptäcka. Se hur det ser ut på din mammas sida, har hon fått finare hår med tiden? Då är chansen ganska stor att du kanske också får det, säger Karin.

 

Att vi stressar allt mer i vår vardag påverkar också håret negativt.

 

– När vi känner oss stressade märker man det ganska snabbt även på håret. Cirkulationen försämras när vi stressar och hårbotten kan kännas stum. Se därför till att ta det lugnt! Massera hårbotten varje kväll om du är inne i en stressig period, säger Karin.

Det är inte ovanligt att nyblivna mammor märker att man tappar hår efter graviditet. Det är

 

egentligen helt i sin ordning.

 

– När vi är gravida så vilar hårsäckarna och den vanliga cykeln där vi tappar hår och nytt växer ut rubbas. Därför känns det som om vi tappar mer hår än vanligt efter graviditeten men egentligen är det bara hår vi skulle tappat under graviditeten som vi förlorar.

 

MOTVERKA HÅRAVFALL - BÖRJA I TID

Om du märker att ditt hår börjar tunnas ut eller om du vet att det finns i din familj, börja behandla i tid!

 

– Tänk på din hårbotten som en förlängning av ditt ansikte. Det tar du ju hand om dagligen och smörjer in dig för att motverka torrhet och åldrande. Att ta hand om din hårbotten är ett steg för att motverka håravfall. Vi behöver rengöra håret och hårbotten för att hårsäckarna inte ska täppas till. Har håret redan börjat tunnas ut behöver du även något som stimulerar och kickar igång hårväxten. Tänk på att för att du ska märka någon skillnad så behöver produkten penetrera ner i hårbotten så leta efter behandlingar som riktar sig just mot hårbotten, säger Karin Adali.

 

Få tjockare hår – Produkter mot håravfall

Fyll ditt badrumsskåp med dessa produkter, de är bra för håret och ger ett fylligare och mer välmående svall:

Shampoo 3% Hair loss treatment från Cicamed

Schampo mot håravfall

Leta efter ett schampo som passar din hårtyp och efter hur mycket du behöver behandla hårbotten.

Produkttips: Shampoo 3% Hair loss treatment från Cicamed

Kerastase Bain Exfoliant

Peeling för hårbotten

Precis som att huden emellanåt behöver en exfoliering mår även hårbotten bra av det. Dessutom får dina djupverkande produkter en bättre chans att nå ner i rötterna om du exfolierar hårbotten då och då.

Produkttips: Spécifique bain bxfoliant purifant från Kérastase

Kevin Murphy Thick Again 100ml & Kérastase Aminexil Force R

Stimulerande behandling

Beroende på hur mycket hår du behöver behandla så finns det olika typer av stimulerande produkter. Nioxin har exempelvis olika spraybehandlingar och både Redken och Kérastase har kurprogram för mer intensiv behandling.

Produkttips: Aminexil force R 42x6 ml från Kérastase eller Thick again från Kevin Murphy.

Lanza Healing Volume Thickening Treatment & Nioxin Diaboost Xtrafusion Thickening Treatment

Styling som kombinerar behandling

För en extra boost kan det vara smart att investera i stylingprodukter som även stimulerar håret. Ett mousse för hårbotten som både ger fyllighet och behandling eller en gel som fyller ut hårstrået så att det optiskt ser tjockare ut är två exempel på smarta produkter som hjälper ett uttunnat hår.

Produkttips: Diaboost från Nioxin eller Healing volume thickening treatment från Lanza.

ColorWow Light Brown

Färg som döljer

Egentligen inte en produkt specifikt för håravfall med ColorWows smarta skuggor för håret är ett enkelt sätt att dölja om håret ser tunt ut på vissa ställen.

Produkttips: Root color i ”Light brown” från ColorWow.

 

Får håret att växa - 5 Steg till mer och hälsosamt hår

Håravfallsexperten Karin Adali från Nioxin ger sina bästa tips:

 

  1. Tvätta ordentligt! Om du använder mycket stylingprodukter eller torrschampo kan det täppa till hårbotten och hårsäckarna. En ”hårbottenspeeling”( på salong eller hemma) kan vara en bra start. Schampon med pepparmint och schampon specifikt för hår som tunnas ut är en bra investering eftersom de kickar igång cirkulationen.
  2. Stimulera hårbotten. Efter att du tvättat håret är ett serum som jobbar med cirkulationen ett bra nästa steg. Tänk på - för att du ska märka någon skillnad så måste produkterna ner i hårbotten, det räcker inte att bara jobba med styling.
  3. Massera! Det gäller både när du applicerar produkterna och schamponerar håret men också efter en stressig eller lång dag på jobbet. Massera hårbotten för att släppa på spänningarna och få igång cirkulationen.
  4. Starta i tid! När håret börjar tunnas ut beror det oftast på att hårsäckarna har ”somnat”. Hårsäckar som sover kan väckas efter en ganska lång tid men, här är det inte värt att chansa, efter en allt för lång tid av ”sovande” så går det inte att stimulera tillbaka hårväxten. Så om du märker en förändring – gör något i tid!
  5. Våga mer ”aggressiva” produkter. Om du behöver kickstarta ordentligt eller märker att ditt hår är rejält uttunnat – leta efter produkter som går ner på djupet och stimulerar. Ämnen som minoxidil och aminexil saktar ner håravfallet, boostar hårsäckarna och ger dig mer hår. Använd dagligen under en längre period.

 

05 feb, 2016

Tyck till om artikeln

Skriv en kommentar
Lägg till bilder

Bli först med att ge din åsikt om artikeln

40 BUTIKER
Nyheter och erbjudanden
Följ oss

Kundtjänst

Copyright 2018