Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Hur du vågar ta steget och byta frisyr!

Du kommer på att du kanske vill göra en förändring med håret, men du vet inte riktigt vad...det ska bara vara något STORT och JÄTTESPÄNNANDE men du vill HELST inte klippa och helst vill du inte färga heller för du vill gärna ha kvar samma hårfärg...men du vill ändå ha en rejäl förändring. Eller så är du hur redo som helst för att bara göra...nåt. Men vad? Lyko hjälper dig ta reda på hur du ska tänka inför din förändring.

11 dec, 2018


Säg att du kommer in en kund till salongen som vill ha en "stor förändring", men vill helst inte klippa och vill ha kvar samma hårfärg som innan. Vad gör du som frisör då?


- I detta läget är det viktigt att fråga och utred ordenligt. Lek detektiv. Vad EXAKT är det de gillar med sitt nuvarande hår och vad de INTE GILLAR. För mig som frisör kanske ordet "förändring" betyder en helt annan sak än vad det gör för dig som sitter i stolen. 

För mig som frisör kanske ordet "förändring" betyder en helt annan sak än vad det gör för dig som sitter i stolen.
Det säger Victoria Watz, Top Stylist på Lyko Concept på Birger Jarlsgatan i Stockholm. Okej, så vad är det för frågor som du ställer som kan vara viktiga att tänka på för att kunna vara så kontkret som möjligt med vad man egentligen vill med sitt hår?

 

- Det är alltid viktigtare att lyssna MER än du pratar. Jag ställer frågor som "Vad tycker du om eller inte tycker om med ditt nuvarande hår?", "hur mycket tid är du villig att lägga på håret", och "har du någon inspirationsbild". Efter att jag har ställt dessa frågor kanske vi kommer fram till att det här med "stor förändring" kanske innebär att vi mjukar upp en klippning, en ny nyans på toningen eller använder en annan produkt i stylingen. Det kan räcka så ibland, säger Victoria. 

Men om ni kommer fram till att, ja, det ÄR en stor förändning på gång. Det är en klippning från långt till kort eller en färg från blond till röd. Hur gör du då?

 


- Då är det jätteviktigt att gå till grunden med det också. Är detta en frisyr de har haft tidigare? Vad var det hen tyckte bra om då och fanns det någonting negativt? Vet hen hur mycket tid och engagemang som behöver läggas på en ny styling och så vidare. Sedan som frisör är det jätteviktigt att ha en plan vid en drastisk förändring, säger Victoria. 

Victoria menar att du alltid måste anpassa en förändring i frisyr eller färg till kundens möjligheter och förväntningar. Vissa färger och klippningar kräver mer underhåll och är du inte medveten om detta kan den nya stilen kännas misslyckad och fel. 

 

Har tankarna om förändring väl startat i huvudet så är det inte fel att utforska var de kan ta vägen

- Jag har alltid en plan när jag ska utföra en drastisk klippning eller färg. Vill en kund gå från blond till rödhårig kan vi jobba stegvis med toningar och hela tiden meddela att det krävs jobb för att hålla färgen fantastisk. Vill du klippa ett långt hår kort ska du vara riktigt säker på att kunden är redo och säker. Gå igenom inspirationsbilder och som frisör måste du vara ärlig och analysera bilderna vs. kundens hår och stil. Kommer det funka? Är det ens samma hårtyp? Vad för slags styling krävs. Var öppen och ärlig, säger Victoria. 

För dig som funderar på en stor förändring har Victoria fyra viktiga tips:

- Boka en konsultationstid. Har tankarna om förändring väl startat i huvudet så är det inte fel att utforska var de kan ta vägen. Kolla med din frisör om en konsultationstid. De brukar vara kostnadsfria.

- Ta med inspirationsbilder, gärna flera stycken så att vi som frisörer förstår exakt vad du menar. 

- Våga ställ frågor. Om du tar steget och vågar färga håret i en helt ny färg, ta reda på hur lång tid det skulle ta att återgå till din föregående nyans om du ångrar dig totalt. Samma sak med en stor klippning. 

- När du ska göra en stor förändring - när du väl har bestämt dig - gå till en frisör som KÄNNER dig. Då vet vi vem du är, vad du har för livssituation, vad du har för hår och vad din stil är. Det blir så otroligt mycket lättare att prata med någon som ser dig på rätt sätt, säger Victoria.


Vill du boka en tid med Victoria eller någon annan av våra fantastiska frisörer på Lyko Concept så ringer du : 08-23 88 88 eller mailar birgerjarlsgatan@lyko.se. För att hitta DIN närmsta Lykosalong, klicka HÄR! 

Av: krizz norman

 

11 dec, 2018

Tyck till om artikeln

Betyg & kommentarer

Skriv en kommentar
Lägg till bilder

Bli först med att ge din åsikt om artikeln

40 BUTIKER
Nyheter och erbjudanden
Följ oss

Kundtjänst

Copyright 2019