Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Lockigt hår - 5 tips för vackert lockigt hår

Lockigt hår är riktigt vackert men det fodras en del omsorg för att du och andra ska kunna njuta av ditt lockiga hårsvall. Lockiga och vågiga hår behöver massor av fukt så det är väldigt viktigt att du väljer produkter som är anpassade till din hårtyp. Har du hittat produkter och det står på produkten att det är för lockigt hår så är du på rätt väg, men det finns massor att välja bland. Välj frisörprodukter som oftast är lite dyrare om de inte är på kampanj just vid köptillfället, men du får produkter som är ganska mycket bättre och värd var enda krona.

01 jan, 2015
lockigt hår artikel - Lyko Magazine

FEM TIPS FÖR ATT LYCKAS MED LOCKIGT HÅR

Tvätt - Shampoo och balsam är grunden, har du sparat in på att köpa billiga produkter här även om de är för lockigt hår så hjälper det inte att köpa en dyr stylingprodukt. De tar ut varandra och resultatet blir inget du blir nöjd med. Välj ditt shampoo och balsam med omsorg, gör inpackning en gång i veckan och när du väljer stylingprodukter ska de också vara för lockigt hår.

 

Använd olja - När du schamponerar håret kan du ta några droppar hårolja och blanda med shampoo. Låt verka 1-3 minuter innan du sköljer ur schampot ur håret. Oljan ger ger minskad frissighet, mer glans, kortare torktid och gör håret lättare att reda ut. Hårolja är Samlingsnamn på hårvårdsprodukter som är baserade på vårdande oljor som arganolja, avokadoolja, druvkärnolja eller moringaolja.

 

Torka håret - Låt håret självtorka om möjligt eller använd en tratt/difuser till din hårfön. Undvik att gnugga håret med frottehanduk utan vira istället in håret i den och kläm, vänd på handduken och och kläm ur vattnet igen. När du gnuggar med en frottehandduk gnuggar du bort det skyddande fjällskicktet på hårstråt och du får ett matt och risigt hår.

 

Örngott - När du sover så kan ett örngott av satin vara en stor hjälp, vilket medför att friktionen mellan hår och kudden blir minimalt och du undviker tovor och skadade toppar.

 

Stylingprodukter - Ofta vill den som har lockigt eller vågigt hår inte ha för stela produkter utan att håret kan röra sig men ändå behålla lockarna definierade utan friss. Här några utvalda exempel på bra produkter som vi frisörer gillar för lockigt hår, men fler finns att tillgå:

 

STYLINGPRODUKTER FÖR LOCKIGT HÅR

HÅROLJOR

 

//Stefan Lyko

01 jan, 2015

Tyck till om artikeln

Skriv en kommentar
Lägg till bilder

Bli först med att ge din åsikt om artikeln

40 BUTIKER
Nyheter och erbjudanden
Följ oss

Kundtjänst

Copyright 2018