Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Lyckas med plattång

Att styla håret med en plattång ger alltid en trendig look, oavsett om du vill platta eller locka. Men vad bör du tänka på före val av tång, vad är skillnaden mellan budget och kvalitet och hur får du din plattång att hålla längre? Lyko besvarar de vanligaste frågorna för hur du lyckas med din styling och hur du bäst skyddar mot värmeslitage, läs här!

14 feb, 2017

VÄLJ EN FÖR JUST DIN HÅRTYP

Vid val av plattång/styler, vilket nog är ett av de mest användbara verktygen när du stylar ditt hår, behöver du fundera på hur mycket du kommer att använda plattången och hur mycket pengar du är beredd att lägga. Kommer du att använda den någon gång då och då kan du klara dig med en billig (Ga.Ma CP1 m.fl.), men glöm inte plattångsprodukt/värmeskydd oavsett om du köper en billig eller dyr.

 

Kommer du att använda den dagligen rekommenderar vi att du väljer en dyrare plattång som till exempel ghd. Den stora skillnaden är att dessa har exakt temperaturkontroll som känns av 5 gånger per sekund, flytande plattor och rundare former vilket gör det enkelt att även göra lockar med din plattång, eller styler som de även kallas. Ghd har även sleep mode vilket gör att plattången stänger av sig själv om du skulle råka glömma att stänga av den när du gett dig iväg.

 

Vill du ha en plattång som fungerar i alla lägen, är snäll mot ditt hår och ger dig en fantastisk styling bör du satsa på en professionell plattång.

 

VARFÖR VÄRMESKYDD?

För att skydda håret maximalt och få ett ännu blankare resultat finns speciella termoprodukter som är anpassade för plattång. Med en plattångsprodukt skyddar du inte bara håret mot värme utan du får din styling att hålla betydligt längre. En bra plattång är betydligt skonsammare mot håret än ständiga och dagliga föningar med hårtorken vilken drar ur elasticiteten ur håret vid flitigt brukande. Vi har ett stort urval av produkter för plattång i shopen från flera av våra leverantörer.

 

Låg temperatur på en plattång är inget att föredra, du får hålla på mycket längre och utsätter håret för värme under längre tid vilket skadar håret mer - hög temperatur och du får resultat direkt och ett hår som mår bättre. Temperaturen på en plattång bör ligga mellan 185c - 210c, högre temperatur kan resultera i värmeskador på ditt hår.

 

PLATTA I TORRT HÅR

Håret ska vara rent och torrt. Blött hår är skörare och att du då måste hetta upp håret för att få det torrt, vilket i sig leder till mer slitage. Börja alltid med underhåret och arbeta dig uppåt. Använd dig gärna av en hårklämma för att hålla det andra håret på plats. Ska du platta i fuktigt hår är det en "wet to dry" plattång du ska använda, inte en vanlig plattång.

 

VAR RÄDD OM SLADDEN 

Sladden på plattången är en känslig del på plattången och som inte omfattas av garantin. Linda ALDRIG sladden runt plattången då ett brott på sladden då lätt uppstår. Oftast är plattången varm och sladden tål inte värmen i längden. Här är det bra att vara lite slarvig och inte linda ihop sladden så håller ditt verktyg längre.

 

SÅ HÄR SKÖTER DU DIN PLATTÅNG

När du har använt din plattång en längre tid och den börjar bli smutsig och få avlagringar från produkter är det dags för rengöring. Rengöring sker enklast genom att fukta en trasa med fönsterputs eller rengöringsmedel till keramiska spishällar.

 

Är plattången mycket smutsig och du inte får bort beläggningen kan du försiktigt sickla med ett rakblad. Rakbladet bör endast användas när ingen av de föregående fungerade.

 

Det finns för tillfället inga speciella produkter för detta ändamål. Dock är fönsterputs bra och billigt.

 

LÅNG TID FÖR UPPVÄRMNING

Tar det lång tid för din plattång att bli varm är detta ett tecken på att plattången har blivit gammal och bör bytas. Det finns risk för att plattången inte når önskad temperatur på ca 200c, detta medför slitage på håret. Dock varierar det väldigt mellan olika märken hur lång livstid en plattång har. Det är väldigt stor skillnad på om det är en proffsplattång från ghd, D:fuse eller GA.MA i jämförelse med andra lite billigare märken.

 

Som med allting annat så är inget för evigt, beroende på hur flitigt en plattång används så är det svårt att säga en livstid. De plattänger vi använder på frisörsalongen byter vi ut var, vart annat eller vart tredje år. Dessa plattänger är proffs-märkena, men dessa används många timmar om dagen. Så användning vid hemmabruk blir livslängden betydligt längre.

14 feb, 2017

Tyck till om artikeln

Skriv en kommentar
Lägg till bilder

Bli först med att ge din åsikt om artikeln

40 BUTIKER
Nyheter och erbjudanden
Följ oss

Kundtjänst

Copyright 2018