5 steg för att motverka mösshåret

Januari. Köldens och mörkrets tid. Men även det jäkla mösshårets tid. Mössa är ett måste om en inte vill frysa öronen av sig men priset som betalas -resten av DAGEN - är ett platt, statiskt och rätt trist vinterhår. Självklart finns det knep att både förebygga och slippa detta och nu ska du får lära dig allt om hur du kan motverka mösshåret!

04 jan, 2019

Håret blir också så himla motsägelsefullt. Inte bara att det blir livlöst, torrt och fissigt, det blir även fettigt och platt! Hur går det ens ihop? Ut i kylan och i n i torra och elementvarma rum. Frustrationen är ett faktum och, ja, vi sliter vårt hår (det platta och spröda) i frustration. Vad göra?

Jo men det ska jag nu berätta för dig. 

1) Gå till hårbotten med problemet

Det är kanske inte en överraskning att första tipset är skonsam rengöring. Torr hårbotten är lika vanligt som att övertvätta håret. Resultatet är att kroppen känner att håret är helt fritt från sebum (fett) och lägger därför in en extra växel för att återfetta det. Du blir galen av att hårbotten blir fet så fort och tvättar håret extra mycket. Och så har vi ett ohärligt moment 22. Du måste BRYTA CIRKELN! Gör det med att:

A) Dra ner på antalet shamponeringar per vecka, max 2 st, och använd istället torrschampo alternativt bara spola igenom håret med vatten om du "måste" skölja det
B) Byt till ett schampo som är vårdande och återfuktande samt snällt för hårbotten.2) Avelektrifiera


Den kalla vinterluften är torr och innehåller inte lika mycket fukt som den varma luften. Resultatet blir då att elektroner byggs upp på kroppen och självklart i håret. Du har kanske märkt att du får mer stötar under vintern? Det är när elektronerna "laddas ur". Och när du tar av dig mössan så kan ibland håret vara så torrt så det sprakar. Vad ska vi göra åt detta då? Jo, vi ska se till att det inte KAN spraka.

Det gör vi genom att ÅTERFUKTA HÅRET TILL MAX! Använd inpackning som fokuserar mer på fukt än på reparation. Det räcker inte med bara balsam - men det ska du också använda och då EFTER inpackningen. Det behöver inte bli ett tråkigt projekt och det behöver inte ta tid. Om det står att masken ska verka i 5 minuter så ger den såklart BÄST effekt då, men det är bättre att du lägger i och sköljer ur direkt än att du inte använder en inpackning alls! 10 sekunder är bättre än 0 sekunder och använder du balsam efteråt så "låser du in" gosakerna från hårinpackningen i håret. 


3) Lås in

Nu när vi har vart snälla i tvätten och använt en bra hårinpackning så ska vi se till att låsa fast den fina fuktnivå vi har skapat. Ett vårdande serum, kräm eller hårolja slätar ut håret utan att tynga ner det. Du ger håret ännu mer fukt, bra fett där det behövs och du håller frisset kontrollerat. Det handlar helt enkelt om att behandla håret snällare. Du kan även se till att dra ner värmen på vattnet i duscen om du vill vara extra snäll, det kan göra stor skillnad på hårkvalitén! 
4) Det finns inga genvägar till den perfekta volymen


Det är ju det här med volymen när mössan åker av. Den är ju någonstans runt -5 på en skala från 1-10. Cockerspaniels är jättesöta men jag vill hemskt gärna inte se ut som en sådan under en hel dag på kontoret. Hemligheten här ligger i grundarbetet av håret. Nu har vi återfuktat på en massa sätt, men nu måste håret lyftas upp, annars är ju hela förarbetet bortkastat. Detta gör vi med klassiska verktyg som mousse, texturspray och rootlift. Det finns inga genvägar till den perfekta volymen. Fönar du in ett mousse i botten och i längderna så håller håret sin volym bra. Lägger du till en root lift i rötterna och en texturspray på längderna finns det knappt en mössa i världen som kan hålla ditt hår nere! 


5) Släpp på trycket

Det yttre trycket alltså. Själva mössan. Lider du av severe mösshår kanske du ska ta en titt på din ärkefiende. Kan du byta modell och material på mössan? En lätt, inte så åtsittande bomullsmössa trycker mindre och genererar mindre statisk elektricitet än syntetmössor. Välj också en modell som inte sitter fast som en lösflint på huvudet. Ge håret rum att andas. Kan du använda snygga öronmuffar eller ett trendigt hårband istället? Som sista tips för att bli av med trist och platt mösshår är att naturligtvis aldrig gå ut med blött eller halvblött hår. Det torkar såklart under mössan och du har en otroligt snygg mösskopia av hår på dig hela dagen. 

Av: skönhetsredaktör krizz norman04 jan, 2019

Tyck till om artikeln

Betyg & kommentarer

Skriv en kommentar
Lägg till bilder

Bli först med att ge din åsikt om artikeln

Nyheter och erbjudanden

Följ oss

Kundtjänst

Copyright 2019
Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.