Ny, lyxig metod mot håravfall

Sökningarna på ordet "håravfall" har ökat markant de senaste åren. Det kan antingen tyda på att åkomman har ökat eller att vi är mer nyfikna på vad en kan göra åt problemet. Enligt en undersökning som L'Oréal har gjort letar vi även efter produkter som kan stärka håret, hjälpa mot håravfall men som INTE känns medicinska utan istället lyxiga, med god doft och vackra flaskor. Så L'Oréal svingar sitt magiska forsknings-trollspö och ur tomma intet *TA-DAAAA* dyker Kérastase Genesis upp!

26 feb, 2020
5 gillar

Alla tappar vi hår. Hela tiden. Men lite mer eller mindre. Det är helt lugnt att tappa uppemot 100 hårstrån per dag! Det låter ju väääääldigt mycket, men vi har typ 80 000 – 160 000 hårstrån på huvudet så i procent är det inte så många, även fast det känns så när de hamnar i borsten eller på kudden och vi ser många samtidigt. Orsaken till normalt håravfall är att håret helt enkelt har en katagen fas där det helt enkelt släpper taget från hårroten och kamikazedyker rakt ner i din dusch, soffa eller var du nu befinner dig.

Under många faser i livet upplever många kvinnor håravfall till följd av sin livsstil. Det kan vara efter en justering av näringsintag, ökad träningsdos, fått barn, bor i en förorenad stad eller den klassiska stressfaktorn. Enligt en undersökning som L’Oréal har gjort upplever 88% av kvinnor att de upplever håravfall och 40% av dessa upplever håravfall innan 35 års ålder. På senare år har ökningar på sökordet ”håravfall” ökat med 30% i jämförelse med sökningar efter ”torrt hår”. Det finns också en önskan från kvinnor att kunna köpa produkter mot håravfall som inte känns så ”medicinska”. Produkter som ger stöd, lyx och med härlig doft och design men ändå hjälper mot håravfall.

Här kliver Kerastase in i bilden! Företaget med gedigen hårkunskap och många år av professionell hårvård bakom sig. Efter senaste succélanseringen, Blonde Absolu, följs upp av nyaste uppfinningen: Kérastase Genesis! En produktserie som både reducerar håravfall direkt genom att stärka hårfibern och på lång sikt, genom att stimulera rötterna. Den är alltså dubbelverkande!
För att svara på lite mer djupgående frågor angående hårafall och hur Kérastase Genesis fungerar kommer Ingrid Nielsen, Trade Marketing Manager för Kérastase att svara på Lyko Magazines frågor. Ingrid, v
arför tappar vi hår?
- Vi har valt att kategorisera håravfall i två kategorier: 1) Försvagad hårrot till följd av stress, hormoner samt kost. Det är helt naturligt att tappa upp till 100 hårstån per dag, detta beroende på att håret har olika delar i sin livscykel. Men tappar man mer än det så är det håravfall till följd av en försvagad hårrot. 2) Sedan kan man tappa hår till följd av att håret bryts av. Vi utsätter håret ofta för daglig stress från mekaniska & externa faktorer som borstning, värmeverktyg och föroreningar. Vilket leder till slitage på håret och en försvagad hårfiber, säger Ingrid.- Det finns verkligen ett behov på marknaden när det gäller håravfall


Är det skillnad på kvinnligt håravfall och manligt håravfall?
- Jag tycker inte att man kan dela upp manligt eller kvinnligt håravfall, däremot kan det finnas ett större behov av vårdande egenskaper som tar hand om längderna hos kvinnor. AMINEXIL heter det verksamma ämnet som motverkar att kollagenet stelnar och förhindrar tidigt åldrande av hårsäcken. I den nya GENESIS serier finns AMINEXIL i serumet, Anti-Chute Fortifiant, som används för att förebygga håravfall och Ampullerna, Cure Anti-Chute Fortifiantes, som används vid ett pågående håravfall, säger Ingrid. 


Vad betyder lanseringen av Genesis för dig?
- Jag är väldigt glad över det helheltstänk som ligger bakom lanseringen.  Inte nog med att den tar hänsyn till håravfall både från hårrot samt hårfiber, men även att andra faktorer som stress dålig kost påverkar oss, säger Ingrid. 

Vad betyder lanseringen för användaren, kunden och marknaden?
- Det finns verkligen ett behov på marknaden när det gäller håravfall, det kan man se på Google searches att det har ökat markant de senaste åren. Dock finns det väldigt lite ute på marknaden, speciellt om man inte vill kompomissa med att skydda och ta hand om sina längder, säger Ingrid. 

Kvinnan som har skapat doften till Genesis, parfymören Calice Becker, är näsan bakom många kända dofter, en av dem den ikoniska J’Adore – Dior


Vad är det som är det UNIKA med Genesis, hur fungerar produkterna?
- Det unika med GENESIS är att man kan anpassa produkterna precis efter behov. Sedan är doften något utöver det vanliga! Kvinnan som har skapat doften till Genesis, parfymören Calice Becker, är näsan bakom många kända dofter, en av dem den ikoniska J’Adore – Dior. Doften för GENESIS innehåller toppnoter av citrus, solmognad bergamot, tillsammans med hjärtnoter av aromatiska örter och en touch av blommor. Basnoter av mysk som håller i flera dagar, säger Ingrid. 

AV: SKÖNHETSREDAKTÖR KRIZZ Lowélion
26 feb, 2020

Tyck till om artikeln

5 gillar

Betyg & kommentarer

Skriv en kommentar
Lägg till bilder

Bli först med att ge din åsikt om artikeln

Nyheter och erbjudanden

Anmäl dig för nyhetsbrev och sms här!

Följ oss

Kundtjänst

Copyright 2020
lek loss med 55.OOO skönhetsprodukter