Professionell, vegansk och miljösnäll hårvård

Vi i Sverige ska vara stolta att vi den svenska marknaden har utvecklats långt med tanke på miljö, återvinning och medvetenhet kring vår världs framtid. Vi är faktiskt väldigt duktiga på att använda ”snälla” produkter. Och med Greta som ledstjärna kommer vi nog bara bli bättre och ÄNNU mer medvetna. Men för att orka vara medvetna gäller det ju att det finns BRA produkter. Detta fattar ju hårjätten Wella också. Så, därför finns nu märket WeDo Professional på LYKO! Hurra! Men ett nytt, ekologiskt, etiskt och miljösnällt varumärke för avancerad OCH naturlig hårvård – hur fungerar det egentligen? Lyko Magazine har all fakta!

04 mar, 2020
1 gillar

Okej, lyssna här nu: weDo/Professional är ett HELT nytt eko-etiskt varumärke som erbjuder veganska, cruelty free och 100 % återvinningsbara produkter med få och noga utvalda ingredienser. HUR BRA LÅTER INTE DET?! Alla produkter är dessutom utvecklade i samarbete med forskare på Wella Professionals hårvårdslab – tillsammans med frisörer! Ingen sten har lämnats ovänd här. Varje produkt har DESSUTOM designats med professionell användning i åtanke. Det betyder alltså att produkterna BÅDE ska kunna användas på salong OCH hemma. Perfekt!

 weDo/Professionals resa började med en liten grupp passionerade skönhetsfantaster som fick en unik chans att starta ett nytt märke från början. Grundarna, ett schweiziskt par som heter Cecile Jolly och Antoine Schuler, ville förvandla sina egna visioner om miljömässig hållbarhet till en konsumentprodukt.

Vi har inte bara utvecklat ett starkt sortiment av multifunktionella produkter som flyttar gränserna för branschens naturliga och etiska standarder


WeDo har nu blivit Coty Professional Beautys stora ekomärke och kunskapen från tillverkningen och uppbyggnaden av dessa produkter genljuder i en positiv förändring i hela företaget. (Och vi kan ju bara hoppas på att det går bra! För Coty är ett av världens absolut största skönhetsföretag med märken som OPI, ghd, Gucci, MaxFactor, Wella, Hugo Boss, Marc Jacobs osv osv.)Inför den lanseringen sade Laura Simpson, Coty Professional Beauty Chief Marketing Officer: ”Med lanseringen av WeDo/ Professional har vi tagit tillvara kundernas önskan om produkter som presterar utan att kompromissa med miljöaspekten. Vi har inte bara utvecklat ett starkt sortiment av multifunktionella produkter som flyttar gränserna för branschens naturliga och etiska standarder, vi siktar på att vara så transparenta som möjligt där vi har utrymme för förbättringar och där vi vill prestera bättre.”

Två HELT nya tekniker för rengöring och vård, som även är patenterade, har utvecklats av weDo/ Professional.

Två HELT nya tekniker för rengöring och vård, som även är patenterade, har utvecklats av weDo/ Professional.

1) Den första är en rengöringsteknik som gör rengöringen extra mild och med en låg nivå av naturliga ytämnen som gör att hårbotten får optimalt pH- värde.

2) Den andra är en silikonfri beläggning som finns i weDos conditioner och masker, och innehåller olivoljeextrakt som fungerar som naturligt vårdande ämnen och sveper in hårfibrerna i fukt.

Om just steg två berättar Grundaren Celine Jolly för Aftonbladets skönhetsredaktion mer om hur de fick Wellas kemister att arbeta hårt.

"Den stora utmaningen, när man tar bort silikoner ur produkterna är att få samma känsla- utan silikoner. Att få stylingprodukterna att fästa på hårstrået och ge samma känsla och resultat. Tillslut lyckades vi och metoden har vi också skyddat med patent." säger Jolly.

 

 

WeDo är smarta på fler sätt. Flera av produkterna är nämligen bilanguila. Det betyder att de kan användas BÅDE på kroppen och i håret. WeDo är också till 99,7 procent naturliga, resten är är syntetisk parfym för att inte störa blom- och växtodling. Produkterna levereras i återvunnen plast och innehåller inga sulfater, silikoner eller andra miljöstörande ingredienser.

Mer specifikt är märket:

-Certifierat som veganskt av The Vegan Society

-Certifierat som djurvänligt av Cruelty Free International

-Dermatologiskt testat

-Alla parfymerade produkter har en specialdesignad doft med ett extremt lågt innehåll av allergener

- Dessutom är murumuru- och cupuacu-smöret som används för att återfukta och vårda hårfibrerna certifierade av Union for Ethical Bio-Trade (UEBT). De här ingredienserna är etiskt skördade från Amazonas regnskog med ett vinstdelningsprogram på plats för lokalsamhället som stöttas av ingrediensleverantören.


weDo/ Professionals kollektion på Lyko innehåller 24 produkter, inklusive hybridprodukter, som passar både hår och hud.

 

AV: SKÖNHETSREDAKTÖR KRIZZ Lowélion
04 mar, 2020

Tyck till om artikeln

1 gillar

Betyg & kommentarer

Skriv en kommentar
Lägg till bilder

Bli först med att ge din åsikt om artikeln

Nyheter och erbjudanden

Anmäl dig för nyhetsbrev och sms här!

Följ oss

Kundtjänst

Copyright 2020
lek loss med 55.OOO skönhetsprodukter