Solskola med Clarins

Har du sett det där stora, runda, gula klotet som hänger på himlen? Just nu känns den där solen ganska mytomspunnen då ingen har sett den på ett halvår, men snart är den här. Och det med råge. Då gäller det att kunna njuta av den UTAN att skada huden. Clarins har uppgraderat och uppdaterat sin fantastiska solskyddsserie och Lyko Magazine har tagit reda på exakt hur och hur detta med solskydd fungerar. Välkommen till Clarins Solskola!

21 mar, 2019
4 gillar

Först lite historia kring solskydd.
Att vara sådär riktigt alabastervitblek ansågs väldigt länge vara vackert och ett tecken på rikedom. Du behövde ju inte jobba utomhus på de soliga fälten utan hade råd att vara innomhus hela dagarna. Modet skiftade runt 1920 och det började anses vara ett friskhetstecken att vara lite "fräscht solbrun". Redan nu, tidigt 1920-tal, började de första solskydden dyka upp, frågan är ju hur "bra" var de egentligen...men, det fanns en marknad för att skydda huden från solens strålar och uppfinnarna kliade sig i huvudet. Krämtillverkare såg att zinkoxidpartiklar stängde ute solljuset och då den vita krämen är väldigt täckande och kanske skar sig mot det nya modet som var bikinis så utvecklades krämen successivt. Idag har vi lagar och regler för hur mycket en kräm ska skydda, mot vilka strålar och hur stark den är. 


Clarins utvecklar sina solprodukter 2019
Sedan 1954 har Clarins utvecklat hudvård och makeup för den europeiska kvinnan. Solskydd har länge vart en del av konceptet och nu, 2019, så tar skydden ytterligare steg framåt för att skydda våra hudar. De nya skydden har en NY FORMULA, NY TEXTUR och NYA FÖRPACKNINGAR. 

Den nya formulan innebär en kombination av flera olika SPF-filter med högt skydd såsom SPF30 OCH SPF50, för att tillsammans bilda ett optimalt skydd mot UV-strålar. Men det räcker inte. Clarins har ÄVEN blandat i extrakt från sex växtbaserade extrakt som har en skyddande effekt på huden och även är återfuktande. Detta, mina vänner, är CLARINS EXLUSIVA MULTI-SKYDD! 


Efter solen


Vi vet ju alla att det är superviktigt att smörja in sig INNAN solning, men vad gäller egentligen efteråt? Clarins har här FEM supertips om VARFÖR vi ska använda After Sun. 
- After Sun lugnar en solbränd hud
- After Sun återfuktar huden på djupet
- After Sun förhindrar tecken på åldrande
- After Sun förlänger färgen på solbrännan
- Använd Clarins After Sun 1 vecka innan du ska exponeras för solen. Då väcks melaninet till liv i huden redan innan den utsätts för solen. Då blir både chocken för huden mindre och du får snabbare färg.Plastic Oddyssey och korallrespekt
Clarins nya formula är korallsäker, det betyder att innehållet består av snälla kemikalier som respekterar och inte påverkar våra korallrev i haven. Utöver detta är Clarins nya förpackningar tillverkade av återvunnen plast. DESSUTOM så sponsrar Clarins Plastic Odyssey som arbetar för att städa upp våra hav från plast.
SMÖRJ!
Hur bra Clarins produkter än är så gör de ju ingen nytta i förpackningarna. du MÅSTE använda dem. Det som är toppen är att solskydden både är vatten -och svettresistenta och formulan påverkas inte heller av värme, tex att den bryts ner. Så det som står på förpackningen är verkligen det du får från Clarins. Däremot är det viktigt att du applicerar 15 minuter innan du går ut i solen och sedan varannan timme så länge du solar. 


   

  Av: skönhetsredaktör krizz norman  21 mar, 2019

  Tyck till om artikeln

  4 gillar

  Betyg & kommentarer

  Skriv en kommentar
  Lägg till bilder

  Bli först med att ge din åsikt om artikeln

  Nyheter och erbjudanden

  Anmäl dig för nyhetsbrev och sms här!

  Följ oss

  Kundtjänst

  Copyright 2019