Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

12 Supertips för läckra lockar

Visste du att du bör hålla din hårborste VERTIKALT när du borstar håret? Eller att du ska börja locka håret framifrån och bakåt? Eller att du bör "förgnugga" håret för att slippa ett hack? Det är okej, jag visste inte heller allt detta innan GHDs superstylist Antoine Astour visade mig den rätta vägen. Och nu kommer han visa DIG! Läs mer!

26 okt, 2018

- Jag minns när min kompis, som hade det STÖRSTA och burrigaste håret, skulle gå på sin sutdentbal och ville se sleek och cool ut, som Antonio Banders, berättar Antoine. - Jag steg upp 05.30 den morgonen för att hjälpa honom att platta och styla håret. Looken blev skitcool men såklart höll det inte så bra, jag hade ju ingen bra styler eller produkter på den tiden, säger Antoine.

Antoine Astour, 27, har haft alla möjliga jobb såsom barnskötare, snöskottare och bartender innan han bestämde sig för att fakiskt följa sin dröm och utbilda sig till frisör. Idag arbetar han som Creative Educator för GHD i Sverige och utbildar frisörer i stylingtekniker. 


- Det tog ett tag innan jag landade i att jag faktiskt ville jobba med hår. Jag har ju klippt och stylat vänner och familj hela mitt liv, men nu gör jag det på ritigt. Och jag ÄLSKAR mitt jobb! Pengarna är BARA en bonus! Kom ihåg att alltid följa din dröm, säger Antoine.

 

Ja, men tipsen för lockar då! Bring it on!

1)  -Precis som när du bygger ett hus gäller det att du börjar med grunden, hårvården i detta fallet. Jag har tvättat min modells hår med Nioxin Care System 1 som är för normalt till tunt, fint, obehandlat hår. Det ökar hårets struktur och ger håret en frisk glans samtidigt som det har en svalkande effekt på din hårbotten, säger Antoine.

2) - För att ge min modell lite extra fukt i håret, det är så viktigt nu när det är kallt ute och varmt inne, så har jag adderat Hydre Deep-moisturizing Treatment från Sebastian. Det är en mask som verkligen återfuktar på djupet och skyddar mot värmeväxlingar, men framförallt så REDER DEN UT håret! Perfekt för dig som har trassligt, långt hår eller tunna hårstrån som gärna fastnar i varandra. 

3) - Sedan har jag fönat in Wellas SHAPE ME. En helt MAGISK produkt som ger en maximal fyllighet, en plumpad och härlig look som HÅLLER HELA HELGEN! Den heter "48h" så den ska ju hålla stylingen så länge. Toppenbra! Dessuotm är det värmeskydd i denna produkt, säger Antoine. 

 

 4) - Här kommer ett supertips. TROTS att du använder leave-inprodukter som innehåller värmeskydd måste du tänka på två saker, och detta är VIKTIGT: Dels så sätts de i i ett hår som är vått, så förtunnas värmeskyddet på grund av att det späds ut av vattnet och fönar du sedan håret så har värmeskyddet redan aktiverats en gång och då är det inte lika skyddande när du ska locka håret. Så ska du locka håret och vill skydda det (vilket du bör vilja) så bör du VERKLIGEN addera ett värmeskydd på torrt hår! Jag älskar GHDs Curl Hold Spray som inte bara skyddar håret, det är suveränt på att hålla lockarna också, säger Antoine.

5) - Detta är kanske nytt för många men visste du att det är skillnad på HUR du borstar ut håret med din paddelborste? Om du vänder på borsten så ser du att piggarna är uppradade på ett visst sätt. Håller du borsten VERTIKALT är piggarna i räta rader vilket gör att tovor är mycket lättare och säkrare att borsta ut. Håller du borsten HORISONTELLT kommer håret att zik-zacka sig mellan borsten, slitas lite mer och tovorna blir svårare att komma åt, säger Antoine. 

 

Det blir skillnad på hur du håller din borste, säger Antoine. Se på piggarna. Bilden ovan ligger piggarna på rad efter varandra, på bilden till vänster ligger piggarna zic-zac. Det blir skillnad på hur du behandlar håret beroende på åt vilket håll du håller borsten när du borstar håret. 

6) - Jag använder bara av den nya GHD Platinum+ när jag jobbar. det är den SMARTASTE stylersen på marknaden! Den registrerar genast hur ditt hår beteer sig, hur snabbt du stylar, hur tjockt håret är i roten vs topparna och hur värmen ska fördelas. Det är som en avancerad dator som hela tiden jobbar för att du ska få PERFEKT resultat oavsett hur du använder den, säger Antoine. - Det är som en bil med farthållare. Du håller exakt samma fart även om det är uppförsbacke som raksträcka. GHD Platinum+ ger samma värme oavsett om ditt hår är tjockt eller tunt. Kom ihåg att högre värme INTE ger bättre effekt, det skadar bara håret. 

 

7) - Nu är det dags att börja locka! Tänk på HUR du håller din styler när du lockar. Håller du den VERTIKALT får du en lock som ser lite mer avslappnad ut och håller du verktuget HORISONTELLT blir locken lite kraftullare och bouncigare. Här kan du experimentera vad du tycker blir finast, säger Antoine.

8) Värm upp varje hårlock (passé) genom att mjukt sluta stylern längst upp på passén och "gnugga" lätt fram och tillbaka innan du nyper fast. På så sätt får du inte ett "jack" högst upp.

9) BÖRJA ALLTID LOCKA RUNT ANSIKTET! På så sätt kommer de lockarna att kallna först och hålla bäst. Om lockarna i nacken inte håller lika bra så gör inte det hela världen, säger Antoine.

 

10) Tänk på att byta hand när du lockar för att få ett liksidigt resultat. Lockarna ska gå FRÅN ansiktet men det är snyggt om du varierar lite varannan lock. Resultatet blir mycket busigare, naturligare och lockarna fastnar inte i varandra och blir stora korkskruvar, säger Antoine. 

 

11) När du har lockat hela håret, låt det kallna ordentligt. Sedan kan du med stor fördel krama in lite mysig olja i håret för glans och förseglning. Oljan stänger fjällskikten och ger fukt och härlig lyster. Jag har använt mig av Wella SP Luxeoil, den hjälper även till att laga håret och skyddare keratinet samtidigt som hårstråt blir slätt, säger Antoine. - Sedan sprayar du på en försäkring, alltså ett hårspray. Detta sprayar du MOT hårriktiningen. Då blir håret större, mer volymiöst och busigare!12) Sista viktiga tipset! Använd RÄTT kam när du reder ut lockarna! Reder du ut dem med fingrarna kan du ha vätska eller fett i händerna som kan förstöra lockarna. GHD har en detangling comb som är anti-statiska kam, som hjälper till att fördelar produkter i vått, torrt eller stylat hår och hjäper till att hålla lockarna fina, den är fantastisk, säger Antoine. 

 

 

Ta daaa!! Kolla va snygg modellen blev! Vilka lockar! 

 

Av: krizz norman
26 okt, 2018

Tyck till om artikeln

Betyg & kommentarer

Skriv en kommentar
Lägg till bilder

Bli först med att ge din åsikt om artikeln

40 BUTIKER
Nyheter och erbjudanden
Följ oss

Kundtjänst

Copyright 2019