Vår verksamhet

VÅR VERKSAMHET

 

Lyko ska vara ett hållbart företag i alla aspekter. I våra butiker och salonger ligger fokus på energiåtgång och en riktig hantering av avfall. Ca 90% av butikerna har idag LED-belysning, vilket ger minskad elförbrukning och bättre värmeflöden. All el i Lykos butiker, kontor och lager är till 100% producerad med vattenkraft. I enlighet med den nya energikartläggningslagstiftningen, vars syfte är att minska energianvändningen i fastigheter, genomför Lyko energikartläggning med start 2018.

Minimera miljöpåverkan

Samtliga butiker och salonger har eller är på väg att få lösningar på plats för att säkerställa att kosmetiskt avfall sorteras och tas om hand på rätt sätt. Till kosmetiskt avfall räknas bland annat: nagellack, nagellacksremover, produkter i sprayflaskor och hårfärg.

Lyko arbetar också för att minska konsumtionen av plastpåsar för att bidra till reducerad nedskräpning och mer hållbar resursanvändning. Vi är en del av initiativet One Bag Habit.Det innebär bland annat att vi tar betalt för våra plastpåsar samt informerar våra kunder om plastpåsarnas miljöpåverkan. Vi byter också till mer hållbart tillverkade plastpåsar. Överskottet från försäljningen av plastpåsarna går till organisationen Min Stora Dag.

Stiftelsen Min Stora Dag förverkligar ca 4 500 drömmar varje år då de låter allvarligt sjuka barns önskningar gå i uppfyllelse. Detta görs i samarbete med vårdgivare över hela landet, för att ge barnen en välbehövlig paus. Ofta handlar det om barn med allvarliga diagnoser där ett tillfrisknande är långt ifrån självklart. I en tuff vardag där varje dag handlar om att kämpa bidrar Min Stora Dag till glädje och kraft att orka fortsätta.

Så här kan det se ut när önskningar går i uppfyllelse.


Min Stora Dag är helt beroende av gåvor för att kunna uppfylla dessa barns önskningar och LYKO är glada över att kunna bidra.

 

Lådor av returfiber

Från centrallagret i Vansbro skickas årligen cirka 1,2 miljoner paket. Lådorna vi packar produkterna i är gjorda av 100% returfiber, producerat av material som är återvunnet för tredje gången.  En del av våra produkter är känsliga för stötar (doftljus, parfymer…) vilket kräver fyllnadsmaterial i form av papp eller bubbelplast. Vi anpassar lådornas storlek efter beställning för att minimera behovet av fyllnadsmaterial.

Sedan 1994 gäller förordningen om producentansvar för förpackningar. Det gäller de förpackningar som levereras till Lyko. Lyko använder sig av TMR, ett bolag som har ett rikstäckande insamlings- och återvinningssystem och som uppfyller alla krav som lagen ställer.

Lyko erbjuder ett antal alternativ för transport av kundens paket. Här kan kunden välja bland annat mellan transportörer som klimatkompenserar för leveransen eller använder alternativa färdmedel, såsom elfordon eller cykel för delar av transporten.

40 BUTIKER
Nyheter och erbjudanden
Följ oss

Kundtjänst

Copyright 2019
Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.