Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Radico Colour Me Organic Auburn Red

12 Betyg
119:-
Fri frakt, kan skickas omgående

Fler nyanser

Radico Organic Hair color, är en 100 % ekologisk certifierad hårfärg gjord av henna och örter. Resultatet håller i ca 4-6 veckor. En förpackning ska räcka till midjelångt hår. 

En förpackning innehåller: 
- 100 g färgpulver
- Engångsplasthandskar
- Engångsplasthätta
- Pensel
- Beskrivning (på svenska).

Grått hår:
Denna ekologiska hårfärg går inte in i hårstråna som kemiska hårfärger gör, utan lägger sig runt varje hårstrå och ger starkt och glansigt hår. Därför får de gråa hårstråna inte ett heltäckande restultat men hårfärgen fungerar utmärkt om du vill minska kontrasten mellan grått och icke-grått hår. Den svarta färgen gör grått hår mörkare, där vita hårstrån får en ljusgrå nyans med blåa undertoner.

Kemikaliebehandlat hår: 
Om du nyligen färgat håret med kemikaliefärger eller dagligen brukar använda kemikalier på håret (hårvård, styling etc) fås bäst resultat med minst 2 färgningar. Första hårfärgningen blir som en förbehandling där kemikalier bryts ner och tvättas bort. De efterkommande hårfärgningarna ger mer färgresultat. 

Passar:  
Alla, men vi rekommenderar inte färgning av ljusblont till cendréfärgat hår med mörkbruna och svarta nyanser, då risken för ett grönt, blåakig resultat kan fås. Läs gärna mer här.OBS. Använd inte om du är allergisk mot henna eller någon av örterna. Gör alltid en testslinga. Gör ett allergitest 48 timmar innan första färgning, blanda lite färgblandning och applicera i ex. armvecket.

Användning:
Innan du börjar, läs igenom bruksanvisningen noga.Blandning av din hårfärg:Det går utmärkt att blanda pulvren av olika nyanser för ett unikt färgresultat. Blanda pulvret i en skål (ej av metall) med varmt vatten, 1 del pulver till 3 delar vatten. Häll på lite vatten i taget tills du får en yoghurt liknande konsistens.

- Kort hår: 20-30 g pulver
- Axellångt hår: 40-60 g pulver
- Midjelångt hår: 70-100 g pulver

Färgning:
Använd den medföljande penseln eller en hårfärgningsborste/kam. Börja lägga på pastan vid rötterna och arbeta dig ut i längderna, grått hår behöver lite mer pasta. Efter att du applicerat färgen över hela håret, ta på dig den medföljande plasthättan.Vänta i minst 45-60 min innan du sköljer ur hårfärgen, för att få fram mörkare nyanser kan du vänta längre, det är säkert att behålla färgen i håret i upp till 2-3 timmar. Värme kan appliceras med ex. hårfön för att intensifiera resultatet. Skölj ur håret tills vattnet är klart. Schamponera vid behov. Radicos ekologiska hårfärg kan lätt tvättas bort med mild tvål om den färgar ner hud och kläder. 

 • Verkningstid 45 min - 3 timmar
 • En förpackning räcker till midjelångt hår
 • Färgresultatet håller i ca 4-6 veckor

Tips:
Det går utmärkt att färga om håret 2-3 gånger med 24 timmar mellan varje färgning för ett mer intensivt resultat. Notera att en del nyanser kan mörkna något (oxidering) efter ett par dagar. Förslut förpackningen om hårfärgpulver blir över. Förvara mörkt och svalt till nästa hårfärgning.

Fritt från:
- Peroxider
- Ammoniak
- Resorcinoler
- Konserveringsmedel
- Syntetiska färgämnen
- PPD (parafenylendiamin)
- Kemiska tillsatser

Videos

Betyg & kommentarer

Ditt betyg
 • för 3 veckor sedan

  Färginpackning

  Hej! Kan man lägga Revlons färginpackning på hennafärgat hår?
  gillar
  • mikaela kundtjänst
   för 3 veckor sedan
   Hej Jonna! Ja det ska gå bra. Prova gärna på en slinga först försäkerhetsskull.
   gillar
  för att lämna en kommentar
 • för 1 månad sedan

  Färgat hår

  Jag har färgat med hennakaka från lush. Är jättenöjd med färgen men det är lite krångligt och kladdigt... Hur funkar det att färga över med sådan här henna över redan henna-färgat hår?
  gillar
  • mikaela kundtjänst
   för 1 månad sedan
   Hej Erica! Jag vet tyvärr inte exakt hur det blir då jag inte känner till det du använt tidigare. Om färgen inte är mörkare än den du önskar använda så bör det inte vara några problem.
   gillar
  för att lämna en kommentar
 • för 2 månader sedan

  Silikonfri?

  Är den silikonfri?
  gillar
  • mikaela kundtjänst
   för 2 månader sedan
   Hej! Ja denna är fri från silikoner men kolla gärna ingredienserna innan användning.
   gillar
  för att lämna en kommentar
 • för 2 månader sedan

  Radicon colour me

  har ni fortfarande inte dessa i butik?
  gillar
  • maria
   för 2 månader sedan
   Hej Laila. Tyvärr inte. I våra butiker kan du dock få hjälp att lägga en beställning på den önskade produkten och sedan betala direkt i kassan. //Maria, kundtjänst Psst! Vi bjuder på snabbfrakt när du gör din beställning i butik! Säg det inte till någon bara! ;)
   gillar
  för att lämna en kommentar
 • för 7 månader sedan

  Finns produkten i butik?

  Hej! Jag undrar om ni säljer dessa produkter i era fysiska butiker? Exempelvis i Partille?
  gillar
  för att lämna en kommentar
40 BUTIKER
Nyheter och erbjudanden
Följ oss

Kundtjänst

Copyright 2017