Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Radico Colour Me Organic Brown

31 Betyg
119:-
Fri frakt, kan skickas omgående

Fler nyanser

Radico Organic Hair color, är en 100 % ekologisk certifierad hårfärg gjord av henna och örter. Resultatet håller i ca 4-6 veckor. En förpackning ska räcka till midjelångt hår. 

En förpackning innehåller: 
- 100 g färgpulver
- Engångsplasthandskar
- Engångsplasthätta
- Pensel
- Beskrivning (på svenska).

Grått hår:
Denna ekologiska hårfärg går inte in i hårstråna som kemiska hårfärger gör, utan lägger sig runt varje hårstrå och ger starkt och glansigt hår. Därför får de gråa hårstråna inte ett heltäckande restultat men hårfärgen fungerar utmärkt om du vill minska kontrasten mellan grått och icke-grått hår. Den svarta färgen gör grått hår mörkare, där vita hårstrån får en ljusgrå nyans med blåa undertoner.

Kemikaliebehandlat hår: 
Om du nyligen färgat håret med kemikaliefärger eller dagligen brukar använda kemikalier på håret (hårvård, styling etc) fås bäst resultat med minst 2 färgningar. Första hårfärgningen blir som en förbehandling där kemikalier bryts ner och tvättas bort. De efterkommande hårfärgningarna ger mer färgresultat. 

Passar:  
Alla, men vi rekommenderar inte färgning av ljusblont till cendréfärgat hår med mörkbruna och svarta nyanser, då risken för ett grönt, blåakig resultat kan fås. Läs gärna mer här.OBS. Använd inte om du är allergisk mot henna eller någon av örterna. Gör alltid en testslinga. Gör ett allergitest 48 timmar innan första färgning, blanda lite färgblandning och applicera i ex. armvecket.

Användning:
Innan du börjar, läs igenom bruksanvisningen noga.Blandning av din hårfärg:Det går utmärkt att blanda pulvren av olika nyanser för ett unikt färgresultat. Blanda pulvret i en skål (ej av metall) med varmt vatten, 1 del pulver till 3 delar vatten. Häll på lite vatten i taget tills du får en yoghurt liknande konsistens.

- Kort hår: 20-30 g pulver
- Axellångt hår: 40-60 g pulver
- Midjelångt hår: 70-100 g pulver

Färgning:
Använd den medföljande penseln eller en hårfärgningsborste/kam. Börja lägga på pastan vid rötterna och arbeta dig ut i längderna, grått hår behöver lite mer pasta. Efter att du applicerat färgen över hela håret, ta på dig den medföljande plasthättan.Vänta i minst 45-60 min innan du sköljer ur hårfärgen, för att få fram mörkare nyanser kan du vänta längre, det är säkert att behålla färgen i håret i upp till 2-3 timmar. Värme kan appliceras med ex. hårfön för att intensifiera resultatet. Skölj ur håret tills vattnet är klart. Schamponera vid behov. Radicos ekologiska hårfärg kan lätt tvättas bort med mild tvål om den färgar ner hud och kläder. 

 • Verkningstid 45 min - 3 timmar
 • En förpackning räcker till midjelångt hår
 • Färgresultatet håller i ca 4-6 veckor

Tips:
Det går utmärkt att färga om håret 2-3 gånger med 24 timmar mellan varje färgning för ett mer intensivt resultat. Notera att en del nyanser kan mörkna något (oxidering) efter ett par dagar. Förslut förpackningen om hårfärgpulver blir över. Förvara mörkt och svalt till nästa hårfärgning.

Fritt från:
- Peroxider
- Ammoniak
- Resorcinoler
- Konserveringsmedel
- Syntetiska färgämnen
- PPD (parafenylendiamin)
- Kemiska tillsatser  

2 användarbilder
Radico

Köps ofta tillsammans

Pris för allt
368:-

Köps ofta tillsammans

Pris för allt
367:-

Betyg & kommentarer

Betygsätt produkten
Ditt betyg
Lägg till bilder

3.3

Baserat på 31 betyg
8
4
0
8
11
 • Mest hjälpsamma positiva
  för 6 månader sedan

  fantastiskt!

  trots den långa verkningstiden och lite egendomliga lukten denna färg har så är den fantastisk! Jag hjälpte min mor att färga håret med den då vi inte kunde hitta någon färg/toning mamma tålde. men denna gick super bra! Alla gråa hår försvann och hon fick inte en enda dålig reaktion av den! har köpt den igen och kommer fortsätta med det!
  gillar
  för att lämna en kommentar
 • Blond till mörk

  Har blekt mitt hår under en längre period men sist så fick jag en allvarlig allergisk reaktion så blekning framöver är helt uteslutet.
  Är mörkbrun som naturlig hårfärg och undrar om jag kan färga det mörk trots blekt hår, blekte håret i slutet av november 2018 sista gången.
  gillar
  • maria
   Lyko Kundtjänst -
   för 1 vecka sedan
   Hej Katarina. Då ditt hår är blekt/behandlat, i flera omgångar, så blir det väldigt svårt att förutspå resultatet. Jag rekommenderar dig att gå till en frisör som får titta på ditt hår och därmed lättare kan ge dig korrekt tips om vad du bör göra för att uppnå önskat resultat.
   OBS! Du bör för säkerhets skull ta reda på vilken/vilka ämnen du reagerade på, för att vara säker på att kunna undvika dem i framtiden.
   gillar
  för att lämna en kommentar
 • Oranget hår

  Hej!
  Jag färgade mig med färgerna golden blond i våras och sedan ash blond i somras.
  Har fått ett lite orange aktigt resultat. Så jag försökt jobba bort med "no orange shampoo" och silverinpackning. Men utan resultat. Verkar ha fäst bra. Undrar om du har något tips på hur jag kan få bort denna ton? Även om det skulle kunna gå att bleka på örtfärgat hår? :)
  gillar
  • mikaela kundtjänst
   Frisör på Lyko -
   för 1 månad sedan
   Hej Klara! Vad gäller henna och örtfärger så är de lite svårare att justera nyans på. Jag rekommenderar att du använder dig av en lite mörkare färg med ask i för att dämpa det orangea.
   gillar
  för att lämna en kommentar
 • Hårfärg till gravida

  Hej!Vill fråga vilken färg är bäst för gravida kvinnor?Radico Colour Me eller Khadi eller kanske något annat?

  Tack för hjälpen.
  Magdalena
  gillar
  • nidhi
   för 1 månad sedan
   Båda är bra.
   gillar
  • mikaela kundtjänst
   Frisör på Lyko -
   för 1 månad sedan
   Hej Magdalena! Dessa är väldigt lika varandra så du kan välja den du önskar.
   gillar
  • zaynab mohammed
   för 5 dagar sedan
   Hej! Jag undrar om den dark Brown färg täcker grått hår??
   gillar
  för att lämna en kommentar
 • Organic colour

  Jag har mörk brun hår färg och vill byta den till golden brun vilken färg ska jag använda?
  gillar
  • josefine
   Lyko Kundtjänst -
   för 2 månader sedan
   Hej Nidhi. Tyvärr kan du inte ljusa upp ett redan färgat hår med en ljusare hårfärg, och jag vet inte hur en henna-färg påverkas av blekning. Men om du vill få en mer guldig nyans på din nuvarande nyans kan du lägga på en ljusare brun nyans med guld i.
   gillar
  för att lämna en kommentar
 • Den violetta färgen på brunt hår

  Hej ni på Lyko
  Undrar om ni vet hur den violetta färgen går på mellanbrunt hår? (annars mörkbrunt men solblekt hår)
  Tack på förhand
  🏵️/Jennifer
  gillar
  • elin
   Lyko Kundtjänst -
   för 3 månader sedan
   Hej Jen. Jag skulle tro att du behöver bleka ner håret lite för att få effekt. Om du skulle applicera den nu och du har brunt hår som är solbekt så skulle eventuellt de solblekta slingorna bli lila och de övriga håret mörkare, i en lila ton.
   gillar
  för att lämna en kommentar

Användarbilder

40 BUTIKER
Nyheter och erbjudanden
Följ oss

Kundtjänst

Copyright 2019