Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Radico Colour Me Organic Burgundy

36 Betyg
119:-
Fri frakt, kan skickas omgående

Fler nyanser

Radico Organic Hair color, är en 100 % ekologisk certifierad hårfärg gjord av henna och örter. Resultatet håller i ca 4-6 veckor. En förpackning ska räcka till midjelångt hår. 

En förpackning innehåller: 
- 100 g färgpulver
- Engångsplasthandskar
- Engångsplasthätta
- Pensel
- Beskrivning (på svenska).

Grått hår:
Denna ekologiska hårfärg går inte in i hårstråna som kemiska hårfärger gör, utan lägger sig runt varje hårstrå och ger starkt och glansigt hår. Därför får de gråa hårstråna inte ett heltäckande restultat men hårfärgen fungerar utmärkt om du vill minska kontrasten mellan grått och icke-grått hår. Den svarta färgen gör grått hår mörkare, där vita hårstrån får en ljusgrå nyans med blåa undertoner.

Kemikaliebehandlat hår: 
Om du nyligen färgat håret med kemikaliefärger eller dagligen brukar använda kemikalier på håret (hårvård, styling etc) fås bäst resultat med minst 2 färgningar. Första hårfärgningen blir som en förbehandling där kemikalier bryts ner och tvättas bort. De efterkommande hårfärgningarna ger mer färgresultat. 

Passar:  
Alla, men vi rekommenderar inte färgning av ljusblont till cendréfärgat hår med mörkbruna och svarta nyanser, då risken för ett grönt, blåakig resultat kan fås. Läs gärna mer här.OBS. Använd inte om du är allergisk mot henna eller någon av örterna. Gör alltid en testslinga. Gör ett allergitest 48 timmar innan första färgning, blanda lite färgblandning och applicera i ex. armvecket.

Användning:
Innan du börjar, läs igenom bruksanvisningen noga.Blandning av din hårfärg:Det går utmärkt att blanda pulvren av olika nyanser för ett unikt färgresultat. Blanda pulvret i en skål (ej av metall) med varmt vatten, 1 del pulver till 3 delar vatten. Häll på lite vatten i taget tills du får en yoghurt liknande konsistens.

- Kort hår: 20-30 g pulver
- Axellångt hår: 40-60 g pulver
- Midjelångt hår: 70-100 g pulver

Färgning:
Använd den medföljande penseln eller en hårfärgningsborste/kam. Börja lägga på pastan vid rötterna och arbeta dig ut i längderna, grått hår behöver lite mer pasta. Efter att du applicerat färgen över hela håret, ta på dig den medföljande plasthättan.Vänta i minst 45-60 min innan du sköljer ur hårfärgen, för att få fram mörkare nyanser kan du vänta längre, det är säkert att behålla färgen i håret i upp till 2-3 timmar. Värme kan appliceras med ex. hårfön för att intensifiera resultatet. Skölj ur håret tills vattnet är klart. Schamponera vid behov. Radicos ekologiska hårfärg kan lätt tvättas bort med mild tvål om den färgar ner hud och kläder. 

 • Verkningstid 45 min - 3 timmar
 • En förpackning räcker till midjelångt hår
 • Färgresultatet håller i ca 4-6 veckor

Tips:
Det går utmärkt att färga om håret 2-3 gånger med 24 timmar mellan varje färgning för ett mer intensivt resultat. Notera att en del nyanser kan mörkna något (oxidering) efter ett par dagar. Förslut förpackningen om hårfärgpulver blir över. Förvara mörkt och svalt till nästa hårfärgning.

Fritt från:
- Peroxider
- Ammoniak
- Resorcinoler
- Konserveringsmedel
- Syntetiska färgämnen
- PPD (parafenylendiamin)
- Kemiska tillsatser

2 användarbilder
Radico

Köps ofta tillsammans

Pris för allt
202:30

Köps ofta tillsammans

Pris för allt
434:30

Betyg & kommentarer

Betygsätt produkten
Ditt betyg
Lägg till bilder

3.4

Baserat på 36 betyg
9
4
0
9
14
 • Mest hjälpsamma positiva
  för 9 månader sedan

  fantastiskt!

  trots den långa verkningstiden och lite egendomliga lukten denna färg har så är den fantastisk! Jag hjälpte min mor att färga håret med den då vi inte kunde hitta någon färg/toning mamma tålde. men denna gick super bra! Alla gråa hår försvann och hon fick inte en enda dålig reaktion av den! har köpt den igen och kommer fortsätta med det!
  gillar
  • Detta inlägg är borttaget
  • jenny
   för 1 månad sedan
   Hej. Jag har mellan blont hår med några grå. Provat jordgubbsblond, aburn, champagne. Minns inte vilken som var bäst. Vill ha det åt koppar hållet o inte mörkare än utgångsläget. Vad ska jag välja?
   gillar
  • maria
   Lyko Kundtjänst -
   för 4 veckor sedan
   Hej Jenny. Svårt att svara på. Om du vill ha det rödare än vad de tidigare blivit så kan du kika på https://www.lyko.se/radico/radico-colour-me-organic-reddish-blonde . Jag rekommenderar att du googlar bilder innan användning, för att få en tydligare uppfattning om förväntat resultat.
   gillar
  för att lämna en kommentar
 • Sjukt missnöjd

  Har färgat håret med kastanjebrun henna vilket blev en rätt orangeton på mig. Köpte brun färg av denna sort men den tog knappt. Blev lite flammigt grön/brun på en del ställen. Vad gör jag nu?
  gillar
  • mikaela kundtjänst
   Frisör på Lyko -
   idag 11:07
   Hej Karariina! Ska man ändra en färg med henna så kan man behöva färga det två gånger. Om den bruna blev för matt och du vill ha den fortsatt varm så väj en lite mörkare brunröd.
   gillar
  för att lämna en kommentar
 • PPD TDA

  Är denna färg även fri från ämnet TDA?
  gillar
  • josefine
   Lyko Kundtjänst -
   för 1 vecka sedan
   Hej Emm!
   Då jag tyvärr inte kan svara på det på rak arm tar jag frågan vidare, och återkommer så snart jag vet mer 🙂
   gillar
  för att lämna en kommentar
 • Gråa hår

  Hej
  Färgade med Mahogny igår, har fått allt fler grå hårstrån och dessa blev lite guldfärgade. Det var inte så jättefint.
  Det jag önskar är att få rent mörkbrunt hår (min naturliga färg) eller mer åt det vinröda hållet. Går det att få det med ngn nyans- den märkbruna tex? .
  gillar
  • anna
   för 1 vecka sedan
   Jag färgade bara en gång ska jag tillägga . Läste sedan att man kan färga om efter nga dagar om man vill ha mörkare nyans
   gillar
  • josefine
   Lyko Kundtjänst -
   för 1 vecka sedan
   Hej igen Anna. Jag tycker absolut att du skall testa färga det en gång till och se hur resultatet blir då 🙂
   gillar
  • anna
   för 1 vecka sedan
   Oki tack! Ska testa det!
   gillar
  för att lämna en kommentar
 • Mörkblond

  Hej!
  Jag har naturligt mellan-/mörkblont hår (kanske råttfärgat) och vill bli något mörkare samt jämna ut hårfärgen då jag har lite blekta toppar. Jag skulle vilja ha ett mörkare blont/ljusbrunt resultat som ser naturligt och neutralt ut, varken särskilt rött eller speciellt askigt. Hade varit toppen om mina gröna ögon dessutom kunde framhäva mer! Har ni någon nyans att föreslå?
  Tack på förhand! :)

  Mvh, Hanna
  gillar
  • Detta inlägg är borttaget
  • josefine
   Lyko Kundtjänst -
   för 1 vecka sedan
   Hej Hanna. Om du vill ha en neutral nyans skulle jag rekommendera Brown, men efter att ha läst din beskrivning av ditt hår kan den bli lite väl mörkt. Annars kanske Darkest Ash Blond kan vara ett alternativ, men den är ju som sagt askig i nyansen.

   Kika gärna på denna färgkarta för att få en bättre uppfattning:
   https://www.google.com/search?rlz=1C1GCEU_svSE831S...9p6SKMAqw5NmDM:
   gillar
  för att lämna en kommentar
 • Keratinbehandling

  Hej, kan man lägga en keratinbehandling efter färgning med radico?
  gillar
  • maja
   Lyko Kundtjänst -
   för 2 veckor sedan
   Hej Katerin :)
   Det ska inte vara några problem, men rådfråga gärna din frisör innan du gör en keratinbehandling :)
   gillar
  för att lämna en kommentar

Användarbilder

40 BUTIKER
Nyheter och erbjudanden
Följ oss

Kundtjänst

Copyright 2019