Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Radico Colour Me Organic Burgundy

26 Betyg
119:-

Fler nyanser

Radico Organic Hair color, är en 100 % ekologisk certifierad hårfärg gjord av henna och örter. Resultatet håller i ca 4-6 veckor. En förpackning ska räcka till midjelångt hår. 

En förpackning innehåller: 
- 100 g färgpulver
- Engångsplasthandskar
- Engångsplasthätta
- Pensel
- Beskrivning (på svenska).

Grått hår:
Denna ekologiska hårfärg går inte in i hårstråna som kemiska hårfärger gör, utan lägger sig runt varje hårstrå och ger starkt och glansigt hår. Därför får de gråa hårstråna inte ett heltäckande restultat men hårfärgen fungerar utmärkt om du vill minska kontrasten mellan grått och icke-grått hår. Den svarta färgen gör grått hår mörkare, där vita hårstrån får en ljusgrå nyans med blåa undertoner.

Kemikaliebehandlat hår: 
Om du nyligen färgat håret med kemikaliefärger eller dagligen brukar använda kemikalier på håret (hårvård, styling etc) fås bäst resultat med minst 2 färgningar. Första hårfärgningen blir som en förbehandling där kemikalier bryts ner och tvättas bort. De efterkommande hårfärgningarna ger mer färgresultat. 

Passar:  
Alla, men vi rekommenderar inte färgning av ljusblont till cendréfärgat hår med mörkbruna och svarta nyanser, då risken för ett grönt, blåakig resultat kan fås. Läs gärna mer här.OBS. Använd inte om du är allergisk mot henna eller någon av örterna. Gör alltid en testslinga. Gör ett allergitest 48 timmar innan första färgning, blanda lite färgblandning och applicera i ex. armvecket.

Användning:
Innan du börjar, läs igenom bruksanvisningen noga.Blandning av din hårfärg:Det går utmärkt att blanda pulvren av olika nyanser för ett unikt färgresultat. Blanda pulvret i en skål (ej av metall) med varmt vatten, 1 del pulver till 3 delar vatten. Häll på lite vatten i taget tills du får en yoghurt liknande konsistens.

- Kort hår: 20-30 g pulver
- Axellångt hår: 40-60 g pulver
- Midjelångt hår: 70-100 g pulver

Färgning:
Använd den medföljande penseln eller en hårfärgningsborste/kam. Börja lägga på pastan vid rötterna och arbeta dig ut i längderna, grått hår behöver lite mer pasta. Efter att du applicerat färgen över hela håret, ta på dig den medföljande plasthättan.Vänta i minst 45-60 min innan du sköljer ur hårfärgen, för att få fram mörkare nyanser kan du vänta längre, det är säkert att behålla färgen i håret i upp till 2-3 timmar. Värme kan appliceras med ex. hårfön för att intensifiera resultatet. Skölj ur håret tills vattnet är klart. Schamponera vid behov. Radicos ekologiska hårfärg kan lätt tvättas bort med mild tvål om den färgar ner hud och kläder. 

 • Verkningstid 45 min - 3 timmar
 • En förpackning räcker till midjelångt hår
 • Färgresultatet håller i ca 4-6 veckor

Tips:
Det går utmärkt att färga om håret 2-3 gånger med 24 timmar mellan varje färgning för ett mer intensivt resultat. Notera att en del nyanser kan mörkna något (oxidering) efter ett par dagar. Förslut förpackningen om hårfärgpulver blir över. Förvara mörkt och svalt till nästa hårfärgning.

Fritt från:
- Peroxider
- Ammoniak
- Resorcinoler
- Konserveringsmedel
- Syntetiska färgämnen
- PPD (parafenylendiamin)
- Kemiska tillsatser

1 användarbild
Radico

Betyg & kommentarer

Betygsätt produkten
Ditt betyg
Lägg till bilder

3.2

Baserat på 26 betyg
7
4
0
7
8
 • Mest hjälpsamma positiva
  för 1 månad sedan

  Sjukt nöjd!

  Bra och utförliga instruktioner i förpackningen samt lätt att fördela i håret med den medföljande penseln. Har hittills färgat i två omgångar (Wine Red) med ca två veckors mellanrum och är riktigt nöjd med resultatet.
  gillar
  • maria
   för 1 månad sedan
   Snygg 👍
   gillar
  för att lämna en kommentar
 • för 3 veckor sedan

  Blanda olika färger?

  Hej! Jag har använt radicos dark brown ett tag nu och skulle vilja gå en färgnyans mörkare utan att det blir svart. Tror ni det skulle funka om jag köpte soft black och blandade i lite av det svarta pulvret i dark brown-pulvret för att få ett mörkare resultat?
  gillar
  • mikaela kundtjänst
   Frisör på Lyko -
   för 2 veckor sedan
   Hej Saga! Ja det ska gå bra. Var väldigt försiktig med det svarta pulvret då det gärna tar överhand.
   gillar
  för att lämna en kommentar
 • för 3 veckor sedan

  Från rött till svart.

  Hej!
  Det är så att jag i flera år färgat mitt hår med röd henna färg och nu vill jag pröva denna organic hair color i soft black, kommer det bli svart eller måste man bleka först?
  gillar
  • mikaela kundtjänst
   Frisör på Lyko -
   för 3 veckor sedan
   Hej Rahma! Man kan aldrig utlova något resultat men det bör bli svart utan att bleka det först.
   gillar
  för att lämna en kommentar
 • för 4 veckor sedan

  RADICO COLOUR ME ORGANIC WINE RED

  Hej, är färgen som en toning att den tvättas bort efter 4-6 veckor? Finns de risk för att de blir lite orange, vill vara ganska mörkröd, har nu helt ofärgat hår, helt naturligt, vet inte riktigt vad jag har för färg haha men typ mörkblond med lite guld. vill absolut inte vara orange!
  Tack på förhand! <3
  gillar
  • mikaela kundtjänst
   Frisör på Lyko -
   för 3 veckor sedan
   Hej Emelie! Resultatet håller cirka 4-6 veckor men färgen går ej helt ur utan den tvättas ur successivt så en röd färg finns det tyvärr risk att den går mot det orangea hållet mot slutet av tiden.
   gillar
  • emelie
   för 3 veckor sedan
   Okej :) men färgen är alltså inte permanent utan den tvättas ur helt efter ett tag? :)
   gillar
  • mikaela kundtjänst
   Frisör på Lyko -
   för 3 veckor sedan
   Hej Emelie! Jag skulle inte säga att den går ur helt tyvärr.
   gillar
  för att lämna en kommentar
 • för 1 månad sedan

  Vilken färg ska jag välja?

  Hej, jag älskar Radico Color me Organics hårfärg. Jag har länge använt färgen Auburn Red, men har börjat känna att mitt hår nu när det blivit solblekt är lite väl orange-rött. Jag har börjat fundera på att övergå till en något mindre röd färg, men vill inte bli mörkare i håret. Jag har läst att om man lägger en kall ton på ett rött hår kan det lätt se dassigt ut. Så min fråga är vilken hårfärg som passar bäst för att neutralisera det röda något steg, utan att det ser dassigt ut eller blir mörkare? Stort tack på förhand!
  gillar
  • mikaela kundtjänst
   Frisör på Lyko -
   för 1 månad sedan
   Hej Olivia! Då Radico inte har så väldigt brett sortiment av olika färger så skulle jag nog säga att den som skulle kunna dämpa det röda något utan att bli mörkare är just Ash Blonde. Tyvärr så kan kan inte säga exakt hur resultatet blir eller om det kan kännas lite dassigt.
   gillar
  • linda
   för 3 veckor sedan
   Hejsan jag har börjat bli gråhårig vill färga håret ljusbrunt vilken färg ska jag ta till det?
   gillar
  • mikaela kundtjänst
   Frisör på Lyko -
   för 3 veckor sedan
   Hej Linda! Du kan välja den nyans du önskar om du inte vill bli för mörk så är mitt tips att välja en mörkblond färg för den känns mer som en ljusbrun.
   gillar
  för att lämna en kommentar
 • för 1 månad sedan

  Önskar grått hår

  Hej, mitt hår har börjat bli grått. Har färgat det i ljus askblont i många år för att kunna återta min egna färg men det har varit ytterst svårt. Jag har mkt rött i mitt hår och alla färger blir tyvärr fuloranga på mig.
  Har ni någon produkt som passar mig?
  gillar
  för att lämna en kommentar

Användarbilder

40 BUTIKER
Nyheter och erbjudanden
Följ oss

Kundtjänst

Copyright 2018