Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Radico Colour Me Organic Champagne Blonde

36 Betyg
119:-
Fri frakt, kan skickas omgående

Fler nyanser

Radico Organic Hair color, är en 100 % ekologisk certifierad hårfärg gjord av henna och örter. Resultatet håller i ca 4-6 veckor. En förpackning ska räcka till midjelångt hår.

En förpackning innehåller: 
- 100 g färgpulver
- Engångsplasthandskar
- Engångsplasthätta
- Pensel
- Beskrivning (på svenska).

Grått hår:
Denna ekologiska hårfärg går inte in i hårstråna som kemiska hårfärger gör, utan lägger sig runt varje hårstrå och ger starkt och glansigt hår. Därför får de gråa hårstråna inte ett heltäckande restultat men hårfärgen fungerar utmärkt om du vill minska kontrasten mellan grått och icke-grått hår. Den svarta färgen gör grått hår mörkare, där vita hårstrån får en ljusgrå nyans med blåa undertoner.

Kemikaliebehandlat hår: 
Om du nyligen färgat håret med kemikaliefärger eller dagligen brukar använda kemikalier på håret (hårvård, styling etc) fås bäst resultat med minst 2 färgningar. Första hårfärgningen blir som en förbehandling där kemikalier bryts ner och tvättas bort. De efterkommande hårfärgningarna ger mer färgresultat. 

Passar:  
Alla, men vi rekommenderar inte färgning av ljusblont till cendréfärgat hår med mörkbruna och svarta nyanser, då risken för ett grönt, blåakig resultat kan fås. Läs gärna mer här.OBS. Använd inte om du är allergisk mot henna eller någon av örterna. Gör alltid en testslinga. Gör ett allergitest 48 timmar innan första färgning, blanda lite färgblandning och applicera i ex. armvecket.

Användning:
Innan du börjar, läs igenom bruksanvisningen noga.Blandning av din hårfärg:Det går utmärkt att blanda pulvren av olika nyanser för ett unikt färgresultat. Blanda pulvret i en skål (ej av metall) med varmt vatten, 1 del pulver till 3 delar vatten. Häll på lite vatten i taget tills du får en yoghurt liknande konsistens.

- Kort hår: 20-30 g pulver
- Axellångt hår: 40-60 g pulver
- Midjelångt hår: 70-100 g pulver

Färgning:
Använd den medföljande penseln eller en hårfärgningsborste/kam. Börja lägga på pastan vid rötterna och arbeta dig ut i längderna, grått hår behöver lite mer pasta. Efter att du applicerat färgen över hela håret, ta på dig den medföljande plasthättan.Vänta i minst 45-60 min innan du sköljer ur hårfärgen, för att få fram mörkare nyanser kan du vänta längre, det är säkert att behålla färgen i håret i upp till 2-3 timmar. Värme kan appliceras med ex. hårfön för att intensifiera resultatet. Skölj ur håret tills vattnet är klart. Schamponera vid behov. Radicos ekologiska hårfärg kan lätt tvättas bort med mild tvål om den färgar ner hud och kläder. 

 • Verkningstid 45 min - 3 timmar
 • En förpackning räcker till midjelångt hår
 • Färgresultatet håller i ca 4-6 veckor

Tips:
Det går utmärkt att färga om håret 2-3 gånger med 24 timmar mellan varje färgning för ett mer intensivt resultat. Notera att en del nyanser kan mörkna något (oxidering) efter ett par dagar. Förslut förpackningen om hårfärgpulver blir över. Förvara mörkt och svalt till nästa hårfärgning.

Fritt från:
- Peroxider
- Ammoniak
- Resorcinoler
- Konserveringsmedel
- Syntetiska färgämnen
- PPD (parafenylendiamin)
- Kemiska tillsatser  

2 användarbilder
Radico

Betyg & kommentarer

Betygsätt produkten
Ditt betyg
Lägg till bilder

3.4

Baserat på 36 betyg
9
4
0
9
14
 • Mest hjälpsamma positiva
  för 7 månader sedan

  fantastiskt!

  trots den långa verkningstiden och lite egendomliga lukten denna färg har så är den fantastisk! Jag hjälpte min mor att färga håret med den då vi inte kunde hitta någon färg/toning mamma tålde. men denna gick super bra! Alla gråa hår försvann och hon fick inte en enda dålig reaktion av den! har köpt den igen och kommer fortsätta med det!
  gillar
  • Detta inlägg är borttaget
  • Detta inlägg är borttaget
  för att lämna en kommentar
 • Radico Color

  Hej, jag skulle vilka färga mitt hår mörkbrunt men är osäker på vilken färg jag borde ta. Har blekt hår med gula toner i men är osäker på vilken färg jag borde för att undvika att det ska slå i grönt.
  gillar
  • mikaela kundtjänst
   Frisör på Lyko -
   för 3 dagar sedan
   Hej Sandra! Om tänkt bli mycket mörkare än du är nu så skulle jag rekommendera att du väljer en varm brunfärg för att undvika gröna nyanser. Det kan vara så att du sedan får färga det igen men just den bruna nyans du önskar.
   gillar
  för att lämna en kommentar
 • Väldigt bra

  Har länge letat efter en bra naturlig hårfärg. Kommer aldrig använda nåt annat än den här! Efter ett års användande har ja kommit på hur man ska göra för att de ska bli så bra täckning som möjligt:
  1: häll ut HELA paketet en bunke.
  2:använd visp och tillsätt varmt vatten lite i taget så det blir klumpfritt och blandningen är som yoghurt konsistens
  3: använd handskar och böj ner huvet i bunken och smeta och gnugga in över hela håret ner i hårbotten
  4: använd inte plasthätta. Använd frotté turban eller avlagd handduk. Blandningen får intensiv färg när den torkar!
  5: låt verka MINST 3 timmar!
  LYCKA TILL!
  gillar
  för att lämna en kommentar
 • Vilken av de röda?

  Hej! Jag har använt “Burgundy”, och skulle vilja få en något rödare nyans. Min önskade referens är bilden, en mörk naturlig koppar (inte orange, inte kallt röd). Rekommenderar ni Mahogany, Copper Brown, Wine Red eller Auburn Red? Mitt hår är idag likt bilden, ljusbrunt med svaga koppartoner.
  gillar
  • mikaela kundtjänst
   Frisör på Lyko -
   för 2 veckor sedan
   Hej Jessica! Svårt att svara på då jag inte kan se ditt hår men Wine Red är rödast av dessa, Copper brown är mest lik Burgundy men lite ljusare och mer kopprig och Auburn Red har starkast koppar nyans av dessa.
   gillar
  för att lämna en kommentar
 • Undrar!

  Jag brukade färga mitt hår med lorial för ut och fick dåligt reaktion nu har jag eksam på hårbotten men jag behöver färja mitt hår för att jag har lite vita hår. Jag undrar om går det bra att jag använda denna produk? Luktar det inte gott? När försvinner lukten?
  gillar
  • mikaela kundtjänst
   Frisör på Lyko -
   för 2 veckor sedan
   Hej Azru! Du kan testa denna och den luktar inte illa. Tänk på att först prova på en slinga då du tidigare använt dig av kemisk hårfärg.
   gillar
  för att lämna en kommentar
 • Vilken färg?

  Jag är ute efter ett koppar/guld/rött hår. I grunden har jag ljust hår och har testat light reddish blonde, reddish blonde och strawberry blonde, men jag tycker det inte blir tillräckligt koppar/guld/rött. Jag undrar vad jag kan välja som gör det mer intensivt? Jag är lite inne på Auburn red men funderar på om den blir mest mörk röd/kastajeröd... Tack på förhand!
  gillar
  • mikaela kundtjänst
   Frisör på Lyko -
   för 1 månad sedan
   Hej Julia! Om de andra färgerna inte blivit nog intensiva så är nog nästa steg just Auburn Red. Är du väldigt ljus innan så bör den kunna bli lite åt de håll du önskar dock finns det en risk att den blir med röd/kastanj.
   gillar
  för att lämna en kommentar

Användarbilder

40 BUTIKER
Nyheter och erbjudanden
Följ oss

Kundtjänst

Copyright 2019