Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Radico Colour Me Organic Champagne Blonde

28 Betyg
119:-
Fri frakt, kan skickas omgående

Fler nyanser

Radico Organic Hair color, är en 100 % ekologisk certifierad hårfärg gjord av henna och örter. Resultatet håller i ca 4-6 veckor. En förpackning ska räcka till midjelångt hår.

En förpackning innehåller: 
- 100 g färgpulver
- Engångsplasthandskar
- Engångsplasthätta
- Pensel
- Beskrivning (på svenska).

Grått hår:
Denna ekologiska hårfärg går inte in i hårstråna som kemiska hårfärger gör, utan lägger sig runt varje hårstrå och ger starkt och glansigt hår. Därför får de gråa hårstråna inte ett heltäckande restultat men hårfärgen fungerar utmärkt om du vill minska kontrasten mellan grått och icke-grått hår. Den svarta färgen gör grått hår mörkare, där vita hårstrån får en ljusgrå nyans med blåa undertoner.

Kemikaliebehandlat hår: 
Om du nyligen färgat håret med kemikaliefärger eller dagligen brukar använda kemikalier på håret (hårvård, styling etc) fås bäst resultat med minst 2 färgningar. Första hårfärgningen blir som en förbehandling där kemikalier bryts ner och tvättas bort. De efterkommande hårfärgningarna ger mer färgresultat. 

Passar:  
Alla, men vi rekommenderar inte färgning av ljusblont till cendréfärgat hår med mörkbruna och svarta nyanser, då risken för ett grönt, blåakig resultat kan fås. Läs gärna mer här.OBS. Använd inte om du är allergisk mot henna eller någon av örterna. Gör alltid en testslinga. Gör ett allergitest 48 timmar innan första färgning, blanda lite färgblandning och applicera i ex. armvecket.

Användning:
Innan du börjar, läs igenom bruksanvisningen noga.Blandning av din hårfärg:Det går utmärkt att blanda pulvren av olika nyanser för ett unikt färgresultat. Blanda pulvret i en skål (ej av metall) med varmt vatten, 1 del pulver till 3 delar vatten. Häll på lite vatten i taget tills du får en yoghurt liknande konsistens.

- Kort hår: 20-30 g pulver
- Axellångt hår: 40-60 g pulver
- Midjelångt hår: 70-100 g pulver

Färgning:
Använd den medföljande penseln eller en hårfärgningsborste/kam. Börja lägga på pastan vid rötterna och arbeta dig ut i längderna, grått hår behöver lite mer pasta. Efter att du applicerat färgen över hela håret, ta på dig den medföljande plasthättan.Vänta i minst 45-60 min innan du sköljer ur hårfärgen, för att få fram mörkare nyanser kan du vänta längre, det är säkert att behålla färgen i håret i upp till 2-3 timmar. Värme kan appliceras med ex. hårfön för att intensifiera resultatet. Skölj ur håret tills vattnet är klart. Schamponera vid behov. Radicos ekologiska hårfärg kan lätt tvättas bort med mild tvål om den färgar ner hud och kläder. 

 • Verkningstid 45 min - 3 timmar
 • En förpackning räcker till midjelångt hår
 • Färgresultatet håller i ca 4-6 veckor

Tips:
Det går utmärkt att färga om håret 2-3 gånger med 24 timmar mellan varje färgning för ett mer intensivt resultat. Notera att en del nyanser kan mörkna något (oxidering) efter ett par dagar. Förslut förpackningen om hårfärgpulver blir över. Förvara mörkt och svalt till nästa hårfärgning.

Fritt från:
- Peroxider
- Ammoniak
- Resorcinoler
- Konserveringsmedel
- Syntetiska färgämnen
- PPD (parafenylendiamin)
- Kemiska tillsatser  

1 användarbild
Radico

Betyg & kommentarer

Betygsätt produkten
Ditt betyg
Lägg till bilder

3.3

Baserat på 28 betyg
7
4
0
7
10
 • Mest hjälpsamma positiva
  för 3 veckor sedan

  fantastiskt!

  trots den långa verkningstiden och lite egendomliga lukten denna färg har så är den fantastisk! Jag hjälpte min mor att färga håret med den då vi inte kunde hitta någon färg/toning mamma tålde. men denna gick super bra! Alla gråa hår försvann och hon fick inte en enda dålig reaktion av den! har köpt den igen och kommer fortsätta med det!
  gillar
  för att lämna en kommentar
 • för 3 dagar sedan

  Vilken färg

  Hejsan! Jag har lite gult i mitt hår och vill gärna få de kallt mer åt de bruna hållet än gråa. Vilken ska jag ha?
  gillar
  • mikaela kundtjänst
   Frisör på Lyko -
   idag 13:06
   Hej! Det finns tyvärr ingen kall brun färg i dessa men mitt tips är då darkets ash blond som blir åt de ljudbruna hållet och kall.
   gillar
  för att lämna en kommentar
 • för 2 veckor sedan

  Toppen

  Trots att det är lite mer omständligt att färga med henna är det värt det. Resultatet blir lika fint var gång och håret får fin lyster.
  gillar
  för att lämna en kommentar
 • för 1 månad sedan

  Blanda olika färger?

  Hej! Jag har använt radicos dark brown ett tag nu och skulle vilja gå en färgnyans mörkare utan att det blir svart. Tror ni det skulle funka om jag köpte soft black och blandade i lite av det svarta pulvret i dark brown-pulvret för att få ett mörkare resultat?
  gillar
  • mikaela kundtjänst
   Frisör på Lyko -
   för 1 månad sedan
   Hej Saga! Ja det ska gå bra. Var väldigt försiktig med det svarta pulvret då det gärna tar överhand.
   gillar
  för att lämna en kommentar
 • för 1 månad sedan

  Från rött till svart.

  Hej!
  Det är så att jag i flera år färgat mitt hår med röd henna färg och nu vill jag pröva denna organic hair color i soft black, kommer det bli svart eller måste man bleka först?
  gillar
  • mikaela kundtjänst
   Frisör på Lyko -
   för 1 månad sedan
   Hej Rahma! Man kan aldrig utlova något resultat men det bör bli svart utan att bleka det först.
   gillar
  för att lämna en kommentar
 • för 1 månad sedan

  RADICO COLOUR ME ORGANIC WINE RED

  Hej, är färgen som en toning att den tvättas bort efter 4-6 veckor? Finns de risk för att de blir lite orange, vill vara ganska mörkröd, har nu helt ofärgat hår, helt naturligt, vet inte riktigt vad jag har för färg haha men typ mörkblond med lite guld. vill absolut inte vara orange!
  Tack på förhand! <3
  gillar
  • mikaela kundtjänst
   Frisör på Lyko -
   för 1 månad sedan
   Hej Emelie! Resultatet håller cirka 4-6 veckor men färgen går ej helt ur utan den tvättas ur successivt så en röd färg finns det tyvärr risk att den går mot det orangea hållet mot slutet av tiden.
   gillar
  • emelie
   för 1 månad sedan
   Okej :) men färgen är alltså inte permanent utan den tvättas ur helt efter ett tag? :)
   gillar
  • mikaela kundtjänst
   Frisör på Lyko -
   för 1 månad sedan
   Hej Emelie! Jag skulle inte säga att den går ur helt tyvärr.
   gillar
  för att lämna en kommentar

Användarbilder

40 BUTIKER
Nyheter och erbjudanden
Följ oss

Kundtjänst

Copyright 2018