Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Radico Colour Me Organic Copper Brown

25 Betyg
119:-
Fri frakt, kan skickas omgående

Fler nyanser

Radico Organic Hair color, är en 100 % ekologisk certifierad hårfärg gjord av henna och örter. Resultatet håller i ca 4-6 veckor. En förpackning ska räcka till midjelångt hår. 

En förpackning innehåller: 
- 100 g färgpulver
- Engångsplasthandskar
- Engångsplasthätta
- Pensel
- Beskrivning (på svenska).

Grått hår:
Denna ekologiska hårfärg går inte in i hårstråna som kemiska hårfärger gör, utan lägger sig runt varje hårstrå och ger starkt och glansigt hår. Därför får de gråa hårstråna inte ett heltäckande restultat men hårfärgen fungerar utmärkt om du vill minska kontrasten mellan grått och icke-grått hår. Den svarta färgen gör grått hår mörkare, där vita hårstrån får en ljusgrå nyans med blåa undertoner.

Kemikaliebehandlat hår: 
Om du nyligen färgat håret med kemikaliefärger eller dagligen brukar använda kemikalier på håret (hårvård, styling etc) fås bäst resultat med minst 2 färgningar. Första hårfärgningen blir som en förbehandling där kemikalier bryts ner och tvättas bort. De efterkommande hårfärgningarna ger mer färgresultat. 

Passar:  
Alla, men vi rekommenderar inte färgning av ljusblont till cendréfärgat hår med mörkbruna och svarta nyanser, då risken för ett grönt, blåakig resultat kan fås. Läs gärna mer här.OBS. Använd inte om du är allergisk mot henna eller någon av örterna. Gör alltid en testslinga. Gör ett allergitest 48 timmar innan första färgning, blanda lite färgblandning och applicera i ex. armvecket.

Användning:
Innan du börjar, läs igenom bruksanvisningen noga.Blandning av din hårfärg:Det går utmärkt att blanda pulvren av olika nyanser för ett unikt färgresultat. Blanda pulvret i en skål (ej av metall) med varmt vatten, 1 del pulver till 3 delar vatten. Häll på lite vatten i taget tills du får en yoghurt liknande konsistens.

- Kort hår: 20-30 g pulver
- Axellångt hår: 40-60 g pulver
- Midjelångt hår: 70-100 g pulver

Färgning:
Använd den medföljande penseln eller en hårfärgningsborste/kam. Börja lägga på pastan vid rötterna och arbeta dig ut i längderna, grått hår behöver lite mer pasta. Efter att du applicerat färgen över hela håret, ta på dig den medföljande plasthättan.Vänta i minst 45-60 min innan du sköljer ur hårfärgen, för att få fram mörkare nyanser kan du vänta längre, det är säkert att behålla färgen i håret i upp till 2-3 timmar. Värme kan appliceras med ex. hårfön för att intensifiera resultatet. Skölj ur håret tills vattnet är klart. Schamponera vid behov. Radicos ekologiska hårfärg kan lätt tvättas bort med mild tvål om den färgar ner hud och kläder. 

 • Verkningstid 45 min - 3 timmar
 • En förpackning räcker till midjelångt hår
 • Färgresultatet håller i ca 4-6 veckor

Tips:
Det går utmärkt att färga om håret 2-3 gånger med 24 timmar mellan varje färgning för ett mer intensivt resultat. Notera att en del nyanser kan mörkna något (oxidering) efter ett par dagar. Förslut förpackningen om hårfärgpulver blir över. Förvara mörkt och svalt till nästa hårfärgning.

Fritt från:
- Peroxider
- Ammoniak
- Resorcinoler
- Konserveringsmedel
- Syntetiska färgämnen
- PPD (parafenylendiamin)
- Kemiska tillsatser 

Betyg & kommentarer

Betygsätt produkten
Ditt betyg
Lägg till bilder
 • Mest hjälpsamma positiva
  för 1 månad sedan

  Bra färg

  Detta är den bästa hårfärgen av örter som jag har provat. Den färgar även de gråa håren tillfredsställande, samt ger otrolig glans och ger håret mer tjocklek. Full poäng på Radico Hårfärg!
  gillar
  för att lämna en kommentar
 • för 2 veckor sedan

  orange

  hej, jag har ljusbrunt/mörkblondt hår och vill färga det oranget men inte lika rött som "wine red". Finns det någon färg ni rekomenderar?
  gillar
  • mikaela kundtjänst
   Frisör på Lyko -
   för 2 veckor sedan
   Hej Agnes! De som går mest åt det orangea håller av dessa är Carmel Blonde, Redish blond och Strawberry blond. Dessa är dock inte väldigt skarp orange i färgen.
   gillar
  för att lämna en kommentar
 • för 4 veckor sedan

  Light brown

  Har använt golden blonde på mitt mörkblonda hår. Håret känns verkligen toppen med örtfärg!
  Men det blev ganska mkt röda toner på mitt hår. Undrar hur light brown är? Är det röda toner i den? Skulle den bli väldigt mörk tror du?
  Vill ha en varm färg men utan röda pigment helst :)
  gillar
  • mikaela kundtjänst
   Frisör på Lyko -
   för 4 veckor sedan
   Hej Klara! Light Brown kommer att mörka ner ditt hår något steg och dämpa de röda nyanserna. Vill du ej bli mörkare så kan du lägga en något neutralare/kallare blond för att inte det röda ska träda fram lika mycket.
   gillar
  för att lämna en kommentar
 • för 1 månad sedan

  Butik

  Hej,
  Finns denna produkt på lager i Sollentuna Centrum butiken alt. M. O. S butiken?
  gillar
  • magnus
   Lyko Kundtjänst -
   för 1 månad sedan
   Hej Marie!

   Denna produkt finns dessvärre inte i Sollentuna eller Mall Of Scandinavia.
   gillar
  för att lämna en kommentar
 • för 1 månad sedan

  färgning

  Hej! jag vill ge en naturlig ash blond highlighter till mitt hår men vill inte använda bleckning! mitt hår är mörk brun kan denna färgning ge mig ljusa highlighter ? eller vilken färgning rekomenderas?
  gillar
  • mikaela kundtjänst
   Frisör på Lyko -
   för 1 månad sedan
   Hej Linda! Dessa kan ljusa upp ett ofärgat hår cirka två steg men inte ett redan färgat tyvärr.
   gillar
  för att lämna en kommentar
 • för 1 månad sedan

  Blev lite för mörkt

  Hej har nu använt Radico i nästan ett år och är nöjd. Har tidigare haft svårt att färga pga överkänslighet. Vill nu till sommaren få lite ljusare, har använt kopparbrun och Burgundy. Mitt naturliga hår är mörkblont med lite grått i fram. Vilken färg rekomenderas och hur ska jag göra?
  gillar
  • mikaela kundtjänst
   Frisör på Lyko -
   för 1 månad sedan
   Hej Yvonne! Om du vill ha ljusare med fortsatt röd ton så är steget ljusare Auburn red dock kan den upplevas väldigt röd. Vill du bara har en ljusare brun så är det Light brown.
   gillar
  för att lämna en kommentar

Användarbilder

Ladda upp dina egna bilder

Ladda upp din egen bild av produkten. Eller varför inte resultatet av när du använt den?
40 BUTIKER
Nyheter och erbjudanden
Följ oss

Kundtjänst

Copyright 2018