2 användarbilder
Radico

Användarbilder

Betyg & kommentarer

3.6

Baserat på 38 betyg
9
3
0
9
17
Betygsätt produkten
Ditt betyg
Lägg till bilder
 • Mest hjälpsamma positiva
  för 10 månader sedan

  fantastiskt!

  trots den långa verkningstiden och lite egendomliga lukten denna färg har så är den fantastisk! Jag hjälpte min mor att färga håret med den då vi inte kunde hitta någon färg/toning mamma tålde. men denna gick super bra! Alla gråa hår försvann och hon fick inte en enda dålig reaktion av den! har köpt den igen och kommer fortsätta med det!
  gillar
  • Detta inlägg är borttaget
  • jenny
   för 2 månader sedan
   Hej. Jag har mellan blont hår med några grå. Provat jordgubbsblond, aburn, champagne. Minns inte vilken som var bäst. Vill ha det åt koppar hållet o inte mörkare än utgångsläget. Vad ska jag välja?
   gillar
  • maria
   Lyko Kundtjänst -
   för 2 månader sedan
   Hej Jenny. Svårt att svara på. Om du vill ha det rödare än vad de tidigare blivit så kan du kika på https://www.lyko.se/radico/radico-colour-me-organic-reddish-blonde . Jag rekommenderar att du googlar bilder innan användning, för att få en tydligare uppfattning om förväntat resultat.
   gillar
  för att lämna en kommentar
 • Sjukt bra

  Jättefin färg, gav dessutom mina tunna fina hårstrån lite mer kropp och spänstighet. Spännande lukt av sjögräs/grönt te som satt i några dagar men sååå bra med en hårtoning som varken sliter på hår eller klimat i större utsträckning.
  gillar
  för att lämna en kommentar
 • Blonda slingor + toning strawberry blonde

  Hej! Jag har mörkmörkblont hår som jag har gjort ljusa slingor i i många år. Vad händer om jag använder Radico Organic Hair color Strawberry Blonde i håret?
  gillar
  • maja
   Lyko Kundtjänst -
   för 3 veckor sedan
   Hej Bia
   Det är jättesvårt att säga hur resultatet kommer att bli om du lägger i denna. Troligen kommer de mörkare partierna skifta lite mer i rött, och de ljusa slingorna kommer att få en skarpare varm färg :)
   gillar
  för att lämna en kommentar
 • Blanda färg?

  Jag har ett grått hår..och har under flera år inte färgat håret...nu hittade jag färg jag sparat och fick lust att göra lite slingor. (Jag fixar inte att ha färgen på hårbotten..då kokar det)...
  Den färg jag har är mahogany....
  Jag vill egentligen ha lite mörkare och fundera på om det kan funka att blanda ner med indigo, som jag även hade i min låda?
  Vad tror Ni?
  mvh Katarina
  gillar
  • mikaela kundtjänst
   Frisör på Lyko -
   för 3 veckor sedan
   Hej Katarina! Man bör inte blanda färger som är från olika märken tyvärr.
   gillar
  för att lämna en kommentar
 • Sulfatfri

  Är färgen sulfatfri?
  gillar
  • anna
   Lyko Kundtjänst -
   för 1 månad sedan
   Hej Hariklia! Ja det stämmer att denna är sulfatfri :)
   gillar
  för att lämna en kommentar
 • Sjukt missnöjd

  Har färgat håret med kastanjebrun henna vilket blev en rätt orangeton på mig. Köpte brun färg av denna sort men den tog knappt. Blev lite flammigt grön/brun på en del ställen. Vad gör jag nu?
  gillar
  • mikaela kundtjänst
   Frisör på Lyko -
   för 1 månad sedan
   Hej Karariina! Ska man ändra en färg med henna så kan man behöva färga det två gånger. Om den bruna blev för matt och du vill ha den fortsatt varm så väj en lite mörkare brunröd.
   gillar
  för att lämna en kommentar

Radico

Colour Me Organic Dark Brown

38 Betyg
89:25Rek. pris 119:-
Fri frakt, kan skickas omgående

Fler nyanser

Radico Organic Hair color, är en 100 % ekologisk certifierad hårfärg gjord av henna och örter. Resultatet håller i ca 4-6 veckor. En förpackning ska räcka till midjelångt hår. 

En förpackning innehåller: 
- 100 g färgpulver
- Engångsplasthandskar
- Engångsplasthätta
- Pensel
- Beskrivning (på svenska).

Grått hår:
Denna ekologiska hårfärg går inte in i hårstråna som kemiska hårfärger gör, utan lägger sig runt varje hårstrå och ger starkt och glansigt hår. Därför får de gråa hårstråna inte ett heltäckande restultat men hårfärgen fungerar utmärkt om du vill minska kontrasten mellan grått och icke-grått hår. Den svarta färgen gör grått hår mörkare, där vita hårstrån får en ljusgrå nyans med blåa undertoner.

Kemikaliebehandlat hår: 
Om du nyligen färgat håret med kemikaliefärger eller dagligen brukar använda kemikalier på håret (hårvård, styling etc) fås bäst resultat med minst 2 färgningar. Första hårfärgningen blir som en förbehandling där kemikalier bryts ner och tvättas bort. De efterkommande hårfärgningarna ger mer färgresultat. 

Passar:  
Alla, men vi rekommenderar inte färgning av ljusblont till cendréfärgat hår med mörkbruna och svarta nyanser, då risken för ett grönt, blåakig resultat kan fås. Läs gärna mer här.OBS. Använd inte om du är allergisk mot henna eller någon av örterna. Gör alltid en testslinga. Gör ett allergitest 48 timmar innan första färgning, blanda lite färgblandning och applicera i ex. armvecket.

Användning:
Innan du börjar, läs igenom bruksanvisningen noga.Blandning av din hårfärg:Det går utmärkt att blanda pulvren av olika nyanser för ett unikt färgresultat. Blanda pulvret i en skål (ej av metall) med varmt vatten, 1 del pulver till 3 delar vatten. Häll på lite vatten i taget tills du får en yoghurt liknande konsistens.

- Kort hår: 20-30 g pulver
- Axellångt hår: 40-60 g pulver
- Midjelångt hår: 70-100 g pulver

Färgning:
Använd den medföljande penseln eller en hårfärgningsborste/kam. Börja lägga på pastan vid rötterna och arbeta dig ut i längderna, grått hår behöver lite mer pasta. Efter att du applicerat färgen över hela håret, ta på dig den medföljande plasthättan.Vänta i minst 45-60 min innan du sköljer ur hårfärgen, för att få fram mörkare nyanser kan du vänta längre, det är säkert att behålla färgen i håret i upp till 2-3 timmar. Värme kan appliceras med ex. hårfön för att intensifiera resultatet. Skölj ur håret tills vattnet är klart. Schamponera vid behov. Radicos ekologiska hårfärg kan lätt tvättas bort med mild tvål om den färgar ner hud och kläder. 

 • Verkningstid 45 min - 3 timmar
 • En förpackning räcker till midjelångt hår
 • Färgresultatet håller i ca 4-6 veckor

Tips:
Det går utmärkt att färga om håret 2-3 gånger med 24 timmar mellan varje färgning för ett mer intensivt resultat. Notera att en del nyanser kan mörkna något (oxidering) efter ett par dagar. Förslut förpackningen om hårfärgpulver blir över. Förvara mörkt och svalt till nästa hårfärgning.

Fritt från:
- Peroxider
- Ammoniak
- Resorcinoler
- Konserveringsmedel
- Syntetiska färgämnen
- PPD (parafenylendiamin)
- Kemiska tillsatser  

Köps ofta tillsammans

253:50
231:45

Följ oss

Kundtjänst

Copyright 2019
Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.