Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Radico Colour Me Organic Dark Brown

24 Betyg
119:-
Fri frakt, kan skickas omgående

Fler nyanser

Radico Organic Hair color, är en 100 % ekologisk certifierad hårfärg gjord av henna och örter. Resultatet håller i ca 4-6 veckor. En förpackning ska räcka till midjelångt hår. 

En förpackning innehåller: 
- 100 g färgpulver
- Engångsplasthandskar
- Engångsplasthätta
- Pensel
- Beskrivning (på svenska).

Grått hår:
Denna ekologiska hårfärg går inte in i hårstråna som kemiska hårfärger gör, utan lägger sig runt varje hårstrå och ger starkt och glansigt hår. Därför får de gråa hårstråna inte ett heltäckande restultat men hårfärgen fungerar utmärkt om du vill minska kontrasten mellan grått och icke-grått hår. Den svarta färgen gör grått hår mörkare, där vita hårstrån får en ljusgrå nyans med blåa undertoner.

Kemikaliebehandlat hår: 
Om du nyligen färgat håret med kemikaliefärger eller dagligen brukar använda kemikalier på håret (hårvård, styling etc) fås bäst resultat med minst 2 färgningar. Första hårfärgningen blir som en förbehandling där kemikalier bryts ner och tvättas bort. De efterkommande hårfärgningarna ger mer färgresultat. 

Passar:  
Alla, men vi rekommenderar inte färgning av ljusblont till cendréfärgat hår med mörkbruna och svarta nyanser, då risken för ett grönt, blåakig resultat kan fås. Läs gärna mer här.OBS. Använd inte om du är allergisk mot henna eller någon av örterna. Gör alltid en testslinga. Gör ett allergitest 48 timmar innan första färgning, blanda lite färgblandning och applicera i ex. armvecket.

Användning:
Innan du börjar, läs igenom bruksanvisningen noga.Blandning av din hårfärg:Det går utmärkt att blanda pulvren av olika nyanser för ett unikt färgresultat. Blanda pulvret i en skål (ej av metall) med varmt vatten, 1 del pulver till 3 delar vatten. Häll på lite vatten i taget tills du får en yoghurt liknande konsistens.

- Kort hår: 20-30 g pulver
- Axellångt hår: 40-60 g pulver
- Midjelångt hår: 70-100 g pulver

Färgning:
Använd den medföljande penseln eller en hårfärgningsborste/kam. Börja lägga på pastan vid rötterna och arbeta dig ut i längderna, grått hår behöver lite mer pasta. Efter att du applicerat färgen över hela håret, ta på dig den medföljande plasthättan.Vänta i minst 45-60 min innan du sköljer ur hårfärgen, för att få fram mörkare nyanser kan du vänta längre, det är säkert att behålla färgen i håret i upp till 2-3 timmar. Värme kan appliceras med ex. hårfön för att intensifiera resultatet. Skölj ur håret tills vattnet är klart. Schamponera vid behov. Radicos ekologiska hårfärg kan lätt tvättas bort med mild tvål om den färgar ner hud och kläder. 

 • Verkningstid 45 min - 3 timmar
 • En förpackning räcker till midjelångt hår
 • Färgresultatet håller i ca 4-6 veckor

Tips:
Det går utmärkt att färga om håret 2-3 gånger med 24 timmar mellan varje färgning för ett mer intensivt resultat. Notera att en del nyanser kan mörkna något (oxidering) efter ett par dagar. Förslut förpackningen om hårfärgpulver blir över. Förvara mörkt och svalt till nästa hårfärgning.

Fritt från:
- Peroxider
- Ammoniak
- Resorcinoler
- Konserveringsmedel
- Syntetiska färgämnen
- PPD (parafenylendiamin)
- Kemiska tillsatser  

Radico

Köps ofta tillsammans

Radico Colour Me Organic Dark Brown
Ziaja Olive Leaf Face Mask 7ml
Pris för allt
126:-

Köps ofta tillsammans

Radico Colour Me Organic Dark Brown
Ziaja Jasmine Eye Cream Anti-wrinkle 15ml
Lumene CC Color Correcting Cream Medium
Pris för allt
321:20

Betyg & kommentarer

Betygsätt produkten
Ditt betyg
Lägg till bilder
 • Mest hjälpsamma positiva
  för 1 vecka sedan

  Mycket bra!

  Suverän färg som täckte mitt gråa hår perfekt! Håret fick vacker nyans och hög glans ! Doften av blött hö försvann när färgen duschades ur. Det bästa av allt är att den är helt fri från kemikalier !
  gillar
  för att lämna en kommentar
 • för 3 dagar sedan

  HEJSAN :)

  Jag är naturligt mellanbrun och ganska varm i tonen. Skulle vilja få lite kammare färg utan att bli alltför mörk. Vilken rekommenderas, darkbrown eller darkest ash Brown? Tacksam för svar😀
  gillar
  • mikaela kundtjänst
   Frisör på Lyko -
   idag 09:20
   Hej Isabell! Både dessa är ganska mörka och darkest ash brown är kallast. Om du är är ofärgad och endast vill justera nyansen så kan du kolla på färginpackningar från REF så slipper du färga håret.
   gillar
  för att lämna en kommentar
 • för 1 vecka sedan

  Allergichock.

  Jag var med om en hemsk upplevelse för ett år sen ungefär.Jag färgade håret och fick en allvarlig allergichock som kunnat sluta riktigt illa.Nu till min fråga,är det någon som vart med om liknande och färgat med denna och det gått bra? är livrädd.
  https://www.expressen.se/nyheter/ann-charlotte-far...-svullnade-upp/
  gillar
  för att lämna en kommentar
 • för 2 veckor sedan

  Fin färg och glans

  Luktar väldigt örtigt tills man tvättat håret ca 3 ggr efter färgningen. Jag tyckte det var ok. Örterna blandas ut med varmt vatten till en grön sörja som fördelas i håret. Jag hade i geggamojan i 3 timmar och resultatet blev bra. Dock täcker den inte fullständigt gråa hår, de börjar framträda svagt efter 2-3 veckor, men det framgår också tydligt i informationen på/i förpackningen. Nästa gång skall jag ha i lite mer vatten så att blandningen blir mindre kompakt, för min började torka efter ca en timme på vissa ställen.
  gillar
  för att lämna en kommentar
 • för 1 månad sedan

  Mörkblont hår!

  Jag har naturligt mörkblont hår och har nu använt färgen Golden Blonde. Men tycker att resultat blev lite oranget. Finns det någon färg som hade passat mig bättre till nästa gång om jag vill ha mer guldiga toner? Alternativt om jag kan använda någon färg ovanpå detta för att neutralisera?
  gillar
  • mikaela kundtjänst
   Frisör på Lyko -
   för 1 månad sedan
   Hej Klara! Du kan använda dig av ash blond för att dämpa de orangea tonerna och till nästa gång är mitt tips Champagne Blonde eller Beige Blonde som inte är fullt lika varm i nyansen.
   gillar
  för att lämna en kommentar
40 BUTIKER
Nyheter och erbjudanden
Följ oss

Kundtjänst

Copyright 2018