Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Radico Colour Me Organic Darkest Ash Blonde

31 Betyg
119:-
Fri frakt, kan skickas omgående

Fler nyanser

Radico Organic Hair color, är en 100 % ekologisk certifierad hårfärg gjord av henna och örter. Resultatet håller i ca 4-6 veckor. En förpackning ska räcka till midjelångt hår. 

En förpackning innehåller: 
- 100 g färgpulver
- Engångsplasthandskar
- Engångsplasthätta
- Pensel
- Beskrivning (på svenska).

Grått hår:
Denna ekologiska hårfärg går inte in i hårstråna som kemiska hårfärger gör, utan lägger sig runt varje hårstrå och ger starkt och glansigt hår. Därför får de gråa hårstråna inte ett heltäckande restultat men hårfärgen fungerar utmärkt om du vill minska kontrasten mellan grått och icke-grått hår. Den svarta färgen gör grått hår mörkare, där vita hårstrån får en ljusgrå nyans med blåa undertoner.

Kemikaliebehandlat hår: 
Om du nyligen färgat håret med kemikaliefärger eller dagligen brukar använda kemikalier på håret (hårvård, styling etc) fås bäst resultat med minst 2 färgningar. Första hårfärgningen blir som en förbehandling där kemikalier bryts ner och tvättas bort. De efterkommande hårfärgningarna ger mer färgresultat. 

Passar:  
Alla, men vi rekommenderar inte färgning av ljusblont till cendréfärgat hår med mörkbruna och svarta nyanser, då risken för ett grönt, blåakig resultat kan fås. Läs gärna mer här.OBS. Använd inte om du är allergisk mot henna eller någon av örterna. Gör alltid en testslinga. Gör ett allergitest 48 timmar innan första färgning, blanda lite färgblandning och applicera i ex. armvecket.

Användning:
Innan du börjar, läs igenom bruksanvisningen noga.Blandning av din hårfärg:Det går utmärkt att blanda pulvren av olika nyanser för ett unikt färgresultat. Blanda pulvret i en skål (ej av metall) med varmt vatten, 1 del pulver till 3 delar vatten. Häll på lite vatten i taget tills du får en yoghurt liknande konsistens.

- Kort hår: 20-30 g pulver
- Axellångt hår: 40-60 g pulver
- Midjelångt hår: 70-100 g pulver

Färgning:
Använd den medföljande penseln eller en hårfärgningsborste/kam. Börja lägga på pastan vid rötterna och arbeta dig ut i längderna, grått hår behöver lite mer pasta. Efter att du applicerat färgen över hela håret, ta på dig den medföljande plasthättan.Vänta i minst 45-60 min innan du sköljer ur hårfärgen, för att få fram mörkare nyanser kan du vänta längre, det är säkert att behålla färgen i håret i upp till 2-3 timmar. Värme kan appliceras med ex. hårfön för att intensifiera resultatet. Skölj ur håret tills vattnet är klart. Schamponera vid behov. Radicos ekologiska hårfärg kan lätt tvättas bort med mild tvål om den färgar ner hud och kläder. 

 • Verkningstid 45 min - 3 timmar
 • En förpackning räcker till midjelångt hår
 • Färgresultatet håller i ca 4-6 veckor

Tips:
Det går utmärkt att färga om håret 2-3 gånger med 24 timmar mellan varje färgning för ett mer intensivt resultat. Notera att en del nyanser kan mörkna något (oxidering) efter ett par dagar. Förslut förpackningen om hårfärgpulver blir över. Förvara mörkt och svalt till nästa hårfärgning.

Fritt från:
- Peroxider
- Ammoniak
- Resorcinoler
- Konserveringsmedel
- Syntetiska färgämnen
- PPD (parafenylendiamin)
- Kemiska tillsatser

2 användarbilder
Radico

Betyg & kommentarer

Betygsätt produkten
Ditt betyg
Lägg till bilder

3.3

Baserat på 31 betyg
8
4
0
8
11
 • Mest hjälpsamma positiva
  för 4 månader sedan

  fantastiskt!

  trots den långa verkningstiden och lite egendomliga lukten denna färg har så är den fantastisk! Jag hjälpte min mor att färga håret med den då vi inte kunde hitta någon färg/toning mamma tålde. men denna gick super bra! Alla gråa hår försvann och hon fick inte en enda dålig reaktion av den! har köpt den igen och kommer fortsätta med det!
  gillar
  för att lämna en kommentar
 • Hårfärg till gravida

  Hej!Vill fråga vilken färg är bäst för gravida kvinnor?Radico Colour Me eller Khadi eller kanske något annat?

  Tack för hjälpen.
  Magdalena
  gillar
  • nidhi
   för 5 dagar sedan
   Båda är bra.
   gillar
  • mikaela kundtjänst
   Frisör på Lyko -
   igår 12:57
   Hej Magdalena! Dessa är väldigt lika varandra så du kan välja den du önskar.
   gillar
  för att lämna en kommentar
 • Organic colour

  Jag har mörk brun hår färg och vill byta den till golden brun vilken färg ska jag använda?
  gillar
  • josefine
   Lyko Kundtjänst -
   för 2 veckor sedan
   Hej Nidhi. Tyvärr kan du inte ljusa upp ett redan färgat hår med en ljusare hårfärg, och jag vet inte hur en henna-färg påverkas av blekning. Men om du vill få en mer guldig nyans på din nuvarande nyans kan du lägga på en ljusare brun nyans med guld i.
   gillar
  för att lämna en kommentar
 • Den violetta färgen på brunt hår

  Hej ni på Lyko
  Undrar om ni vet hur den violetta färgen går på mellanbrunt hår? (annars mörkbrunt men solblekt hår)
  Tack på förhand
  🏵️/Jennifer
  gillar
  • elin
   Lyko Kundtjänst -
   för 2 månader sedan
   Hej Jen. Jag skulle tro att du behöver bleka ner håret lite för att få effekt. Om du skulle applicera den nu och du har brunt hår som är solbekt så skulle eventuellt de solblekta slingorna bli lila och de övriga håret mörkare, i en lila ton.
   gillar
  för att lämna en kommentar
 • Vilken färg

  Hejsan! Jag har lite gult i mitt hår och vill gärna få de kallt mer åt de bruna hållet än gråa. Vilken ska jag ha?
  gillar
  • birgersdotteran
   för 3 månader sedan
   Mikaela, jag har ljust grått hår, tröttnat. Funderar på att klippa mig och färga håret men vill absolut inte använda gifter. Funderar på Radico Organic Hair color Ashe Blonde. Täcker det? Blir det snyggt även om det inte täcker helt. Ser färgen helt naturlig ut. Hur blir färgen när den börjar tvättas ur. Känns/upplevs håret som tjockare? Hur ofta behöver jag färga håret? Är det som en närande hårinpackning samtidigt? Färgar det av sig på huden, handdukar etc? Jag har tunt/fint hår, kan man dela upp förpackning på 2 ggr. Många frågor - orkar du svara? Tack för hjälpen, Anna
   gillar
  • linda
   för 3 månader sedan
   Har man inte färgat med örter tidigare kan det få skumma färger, typ grönt. Personligen färgade jag hos eko-frisör första tiden efter byte från kemikaliefärger och började sedan färga hemma. Ett tips! 🙂
   gillar
  • mikaela kundtjänst
   Frisör på Lyko -
   för 3 månader sedan
   Hej Birgersdotteran! Ash blonde är en kall ganska ljus färg. De täcker bra men r du grå i botten så gör det ingenting om den inte blir 100% täckande. Den tvättas endast ut lite och som jag skrev så kommer det inte bli konstigt med en grå grund. Håret växer cirka 1 cm i månaden så det beror på hur synlig din utväxt blir. Håret upplevs inte tjockare och det är ingen inpackning men den sliter inte heller så mycket på håret. Den färgar inte av sig men använd en slarv handduk eller i liknande färg de första tvättarna. Om man ej blandar ihop all färg så kan man spara till nästa gång.
   gillar
  för att lämna en kommentar
 • Toppen

  Trots att det är lite mer omständligt att färga med henna är det värt det. Resultatet blir lika fint var gång och håret får fin lyster.
  gillar
  för att lämna en kommentar

Användarbilder

40 BUTIKER
Nyheter och erbjudanden
Följ oss

Kundtjänst

Copyright 2018