5 användarbilder
Radico

Användarbilder

Betyg & kommentarer

3.6

Baserat på 39 betyg
9
3
0
9
18
Betygsätt produkten
Ditt betyg
Lägg till bilder
 • Mest hjälpsamma positiva
  för 13 månader sedan

  fantastiskt!

  trots den långa verkningstiden och lite egendomliga lukten denna färg har så är den fantastisk! Jag hjälpte min mor att färga håret med den då vi inte kunde hitta någon färg/toning mamma tålde. men denna gick super bra! Alla gråa hår försvann och hon fick inte en enda dålig reaktion av den! har köpt den igen och kommer fortsätta med det!
  7 gillar
 • Helgrå

  Hejsan

  Jag är en man i 50 årsåldern med helt grått hår. Jag hade brunt hår som yngre. Finns det någon hårfärgning som skulle funka .... jag vill helst ha brunt igen.

  mvh Lars
  Gilla
  • Frisör på Lyko
   idag 16:38
   Hej Lars! Vill du använde dessa örtfärger så välj den nyans du önskar men det kan vara så att du behöver färga det två gånger för att det skall täcka helgrått hår.
   Gilla
 • Ljusa upp? Hållbarhet?

  Hej! Jag har använt henna i ett halvår (koppar) och vill nu tillbaka till min naturliga hårfärg som är gulblond. Att låta det växa ut kommer ta väldigt lång tid och se dåligt ut. Ändrar dom här ens naturliga hårfärg? Hur permanent är dessa färger?
  Gilla
  • Frisör på Lyko
   för 4 dagar sedan
   Hej Izabelle! Henna förändrar ej din egna hårfärg. För att den skall gå ut snabbare kan du använda dig av djuprengörande shampo. Prova även att gnugga lite försiktigt i torrt hår.
   Gilla
 • Vill hitta färg med mindre röd ton i

  Jag skulle behöva hjälp för att hitta rätt färg. När jag använde Colour Me Organic Beige Blonde blev det röd ton i det guldiga.

  Jag provade även slingor av "Colour Me Organic Honey Blonde”, men det blev ännu mer rött i det så jag färgade dagen efter igen med endast Colour Me Organic Beige och då blev det bättre.

  Kan ni rekommendera någon eller några färger som jag kan testa för att hitta en färg som inte är så röd och som ligger närmare min egen hårfärg? Jag har mycket ljus färg, i princip vit.

  Tack på förhand för er hjälp! Jag skulle verkligen uppskatta ett råd.

  Varma hälsningar
  Anneli

  + 2

  Gilla
  • Frisör på Lyko
   för 1 vecka sedan
   Hej Anneli! Om du inte önskar att bli så väldigt kall så prova med Wheat blonde och är det fortfarande för varmt efter det så prova med Ash blonde.
   Gilla
 • Innehållsförteckning?

  Vilka ingridienser innehåller produkten
  Mvh Hanna!
  Gilla
 • Violet

  Hej! Vet ni hur den lila ("Violet") ser ut på gråblandat brunt?
  Gilla
  • för 3 veckor sedan
   Ok, nej, det kommer nog inte bli särskilt lila alls tror jag. Får nog skippa denna färgen tror jag. Synd att det ska vara så svårt att hitta en som blir lila utan att man behöver bleka och förstöra håret innan :/ Tack för svar! :)
   Gilla

Radico
Colour Me Organic Light Ash Blonde

39 Betyg
149:-
Fri frakt, kan skickas omgående

Fler nyanser

Radico Organic Hair color, är en 100 % ekologisk certifierad hårfärg gjord av henna och örter. Resultatet håller i ca 4-6 veckor. En förpackning ska räcka till midjelångt hår. 

En förpackning innehåller: 
- 100 g färgpulver
- Engångsplasthandskar
- Engångsplasthätta
- Pensel
- Beskrivning (på svenska).

Grått hår:
Denna ekologiska hårfärg går inte in i hårstråna som kemiska hårfärger gör, utan lägger sig runt varje hårstrå och ger starkt och glansigt hår. Därför får de gråa hårstråna inte ett heltäckande restultat men hårfärgen fungerar utmärkt om du vill minska kontrasten mellan grått och icke-grått hår. Den svarta färgen gör grått hår mörkare, där vita hårstrån får en ljusgrå nyans med blåa undertoner.

Kemikaliebehandlat hår: 
Om du nyligen färgat håret med kemikaliefärger eller dagligen brukar använda kemikalier på håret (hårvård, styling etc) fås bäst resultat med minst 2 färgningar. Första hårfärgningen blir som en förbehandling där kemikalier bryts ner och tvättas bort. De efterkommande hårfärgningarna ger mer färgresultat. 

Passar:  
Alla, men vi rekommenderar inte färgning av ljusblont till cendréfärgat hår med mörkbruna och svarta nyanser, då risken för ett grönt, blåakig resultat kan fås. Läs gärna mer här.OBS. Använd inte om du är allergisk mot henna eller någon av örterna. Gör alltid en testslinga. Gör ett allergitest 48 timmar innan första färgning, blanda lite färgblandning och applicera i ex. armvecket.

Användning:
Innan du börjar, läs igenom bruksanvisningen noga.Blandning av din hårfärg:Det går utmärkt att blanda pulvren av olika nyanser för ett unikt färgresultat. Blanda pulvret i en skål (ej av metall) med varmt vatten, 1 del pulver till 3 delar vatten. Häll på lite vatten i taget tills du får en yoghurt liknande konsistens.

- Kort hår: 20-30 g pulver
- Axellångt hår: 40-60 g pulver
- Midjelångt hår: 70-100 g pulver

Färgning:
Använd den medföljande penseln eller en hårfärgningsborste/kam. Börja lägga på pastan vid rötterna och arbeta dig ut i längderna, grått hår behöver lite mer pasta. Efter att du applicerat färgen över hela håret, ta på dig den medföljande plasthättan.Vänta i minst 45-60 min innan du sköljer ur hårfärgen, för att få fram mörkare nyanser kan du vänta längre, det är säkert att behålla färgen i håret i upp till 2-3 timmar. Värme kan appliceras med ex. hårfön för att intensifiera resultatet. Skölj ur håret tills vattnet är klart. Schamponera vid behov. Radicos ekologiska hårfärg kan lätt tvättas bort med mild tvål om den färgar ner hud och kläder. 

 • Verkningstid 45 min - 3 timmar
 • En förpackning räcker till midjelångt hår
 • Färgresultatet håller i ca 4-6 veckor

Tips:
Det går utmärkt att färga om håret 2-3 gånger med 24 timmar mellan varje färgning för ett mer intensivt resultat. Notera att en del nyanser kan mörkna något (oxidering) efter ett par dagar. Förslut förpackningen om hårfärgpulver blir över. Förvara mörkt och svalt till nästa hårfärgning.

Fritt från:
- Peroxider
- Ammoniak
- Resorcinoler
- Konserveringsmedel
- Syntetiska färgämnen
- PPD (parafenylendiamin)
- Kemiska tillsatser

Köps ofta tillsammans

348:-
388:-

Nyheter och erbjudanden

Anmäl dig för nyhetsbrev och sms här!

Följ oss

Kundtjänst

Copyright 2019