5 användarbilder
Radico

Användarbilder

Betyg & kommentarer

3.5

Baserat på 42 betyg
10
4
0
9
19
Betygsätt produkten
Ditt betyg
Lägg till bilder
 • Mest hjälpsamma positiva
  för 15 månader sedan

  fantastiskt!

  trots den långa verkningstiden och lite egendomliga lukten denna färg har så är den fantastisk! Jag hjälpte min mor att färga håret med den då vi inte kunde hitta någon färg/toning mamma tålde. men denna gick super bra! Alla gråa hår försvann och hon fick inte en enda dålig reaktion av den! har köpt den igen och kommer fortsätta med det!
  8 gillar
 • för 3 veckor sedan

  Hände ingenting

  Det hände knappt något på mitt hår. Efter några dagar blev det en grön ton. Den enda henna som funkar är ren röd.
  Gilla
 • för 4 veckor sedan

  Violett

  Hej!
  Jag köpte lila färg och undrar om själva smeten fortfarande ska vara grön när man blandat den? Eller har jag fått fel färg? Har testat på mörkblond och brunt hår men båda blev gröna i håret.
  Gilla
  • Lyko Kundtjänst
   för 4 veckor sedan
   Hej Ylva!
   Jag rekommenderar att du återkommer till oss på fraga@lyko.se så ska vi självklart kika vidare på detta :)
   Gilla
 • för 1 månad sedan

  Bästa hårfärgen

  Den luktar ganska starkt av hö efter ett par tvättat efter färgning, men de är de värt för håret blir så fint o färgen med! Är allergisk mot vanlig hårfärg & detta är den enda jag testat som ja faktiskt tål, har köpt den massa gånger & kommer fortsätta med de. #tävling
  Gilla
 • för 1 månad sedan

  Hårfärg

  Hej, har sedan 3 månader färgat håret guldblond, mitt hår är i grunden väldigt mörkbrunt. Färgade med vanligt hårfärg och mitt hår är en aning skadat och tunt.
  Vill nu färga utväxten så undrar om denna naturliga hårfärg passar mig med mörkthår? Vill både färga utväxten och resten av håret till caremel blond/ coppar blond? Skulle ni rekommendera denna hårfärg eller något annat?
  Gilla
  • Frisör på Lyko
   för 1 månad sedan
   Hej Selin! Denna färg kan tyvärr inte ljusa upp håret. Det kan vara så att den kan ljusa upp kanske ett steg på ofärgat hår men inte mer dessvärre.
   Gilla
 • för 1 månad sedan

  Mörkbrunt till rödton

  hej, jag har mörkbrunt hår med lite grått i sig och skulle vilja färga till en röd ton, går det och isf vilken färg är bäst? Red wine? mahogny? Burgundy? eller någon annan?
  Gilla
  • Frisör på Lyko
   för 1 månad sedan
   Hej! Okej då skall det gå bra så länge ditt hår inte är mörkare än den färg du tänkt färga.
   Gilla

Radico
Colour Me Organic Sun Blond 36

42 Betyg
149:-
Fri frakt, kan skickas omgående

Fler nyanser

Radico Organic Hair color, är en 100 % ekologisk certifierad hårfärg gjord av henna och örter. Resultatet håller i ca 4-6 veckor. En förpackning ska räcka till midjelångt hår.

En förpackning innehåller:
- 100 g färgpulver
- Engångsplasthandskar
- Engångsplasthätta
- Pensel
- Beskrivning (på svenska).

Grått hår:
Denna ekologiska hårfärg går inte in i hårstråna som kemiska hårfärger gör, utan lägger sig runt varje hårstrå och ger starkt och glansigt hår. Därför får de gråa hårstråna inte ett heltäckande restultat men hårfärgen fungerar utmärkt om du vill minska kontrasten mellan grått och icke-grått hår. Den svarta färgen gör grått hår mörkare, där vita hårstrån får en ljusgrå nyans med blåa undertoner.

Kemikaliebehandlat hår:
Om du nyligen färgat håret med kemikaliefärger eller dagligen brukar använda kemikalier på håret (hårvård, styling etc) fås bäst resultat med minst 2 färgningar. Första hårfärgningen blir som en förbehandling där kemikalier bryts ner och tvättas bort. De efterkommande hårfärgningarna ger mer färgresultat.

Passar:
Alla, men vi rekommenderar inte färgning av ljusblont till cendréfärgat hår med mörkbruna och svarta nyanser, då risken för ett grönt, blåakig resultat kan fås. Läs gärna mer här.OBS. Använd inte om du är allergisk mot henna eller någon av örterna. Gör alltid en testslinga. Gör ett allergitest 48 timmar innan första färgning, blanda lite färgblandning och applicera i ex. armvecket.

Användning:
Innan du börjar, läs igenom bruksanvisningen noga.Blandning av din hårfärg:Det går utmärkt att blanda pulvren av olika nyanser för ett unikt färgresultat. Blanda pulvret i en skål (ej av metall) med varmt vatten, 1 del pulver till 3 delar vatten. Häll på lite vatten i taget tills du får en yoghurt liknande konsistens.

- Kort hår: 20-30 g pulver
- Axellångt hår: 40-60 g pulver
- Midjelångt hår: 70-100 g pulver

Färgning:
Använd den medföljande penseln eller en hårfärgningsborste/kam. Börja lägga på pastan vid rötterna och arbeta dig ut i längderna, grått hår behöver lite mer pasta. Efter att du applicerat färgen över hela håret, ta på dig den medföljande plasthättan.Vänta i minst 45-60 min innan du sköljer ur hårfärgen, för att få fram mörkare nyanser kan du vänta längre, det är säkert att behålla färgen i håret i upp till 2-3 timmar. Värme kan appliceras med ex. hårfön för att intensifiera resultatet. Skölj ur håret tills vattnet är klart. Schamponera vid behov. Radicos ekologiska hårfärg kan lätt tvättas bort med mild tvål om den färgar ner hud och kläder.
 • Verkningstid 45 min - 3 timmar
 • En förpackning räcker till midjelångt hår
 • Färgresultatet håller i ca 4-6 veckor
Tips:
Det går utmärkt att färga om håret 2-3 gånger med 24 timmar mellan varje färgning för ett mer intensivt resultat. Notera att en del nyanser kan mörkna något (oxidering) efter ett par dagar. Förslut förpackningen om hårfärgpulver blir över. Förvara mörkt och svalt till nästa hårfärgning.

Fritt från:
- Peroxider
- Ammoniak
- Resorcinoler
- Konserveringsmedel
- Syntetiska färgämnen
- PPD (parafenylendiamin)
- Kemiska tillsatser

Köps ofta tillsammans

289:-
408:-

Nyheter och erbjudanden

Anmäl dig för nyhetsbrev och sms här!

Följ oss

Kundtjänst

Copyright 2019