5 användarbilder
Radico

Användarbilder

Betyg & kommentarer

3.6

Baserat på 39 betyg
9
3
0
9
18
Betygsätt produkten
Ditt betyg
Lägg till bilder
 • Mest hjälpsamma positiva
  för 11 månader sedan

  fantastiskt!

  trots den långa verkningstiden och lite egendomliga lukten denna färg har så är den fantastisk! Jag hjälpte min mor att färga håret med den då vi inte kunde hitta någon färg/toning mamma tålde. men denna gick super bra! Alla gråa hår försvann och hon fick inte en enda dålig reaktion av den! har köpt den igen och kommer fortsätta med det!
  7 gillar
 • :)

  Hej! Undrar om jag kan få innehållsförteckningen på den svarta färgen?
  Gilla
 • undran

  Kan man använda den här att färga ögonbryn?
  Mvh Selma
  Gilla
 • Violett?

  Färgade just med nyansen vinröd och tyckte det blev ganska bra, men resultatet blev mer åt orange, strawberry blond på slingorna. Har mellanblont hår i mig själv med lite lite grå strån vid tinningarna och på detta frisörblekta slingor.
  Nu undrar jag vad som blir det troliga resultatet med Radico färgen violett? Blir dett helt kaos? Det kommer ju knappast att blir hel-lila eftersom det är växtfärg och jag har slingor. Blir det mer åt det kalla hållet?
  Gilla
  • Lyko Kundtjänst
   för 3 veckor sedan
   Då skulle jag rekommendera Violett, då det är den enda som är lila-aktig i nyansen och även mörk 🙂
   Gilla
 • Sjukt bra

  Jättefin färg, gav dessutom mina tunna fina hårstrån lite mer kropp och spänstighet. Spännande lukt av sjögräs/grönt te som satt i några dagar men sååå bra med en hårtoning som varken sliter på hår eller klimat i större utsträckning.
  Gilla
 • Blonda slingor + toning strawberry blonde

  Hej! Jag har mörkmörkblont hår som jag har gjort ljusa slingor i i många år. Vad händer om jag använder Radico Organic Hair color Strawberry Blonde i håret?
  Gilla
  • Lyko Kundtjänst
   för 1 månad sedan
   Hej Bia
   Det är jättesvårt att säga hur resultatet kommer att bli om du lägger i denna. Troligen kommer de mörkare partierna skifta lite mer i rött, och de ljusa slingorna kommer att få en skarpare varm färg :)
   Gilla

Radico
Colour Me Organic Sun Blond 36

39 Betyg
119:-

Fler nyanser

Radico Organic Hair color, är en 100 % ekologisk certifierad hårfärg gjord av henna och örter. Resultatet håller i ca 4-6 veckor. En förpackning ska räcka till midjelångt hår.

En förpackning innehåller:
- 100 g färgpulver
- Engångsplasthandskar
- Engångsplasthätta
- Pensel
- Beskrivning (på svenska).

Grått hår:
Denna ekologiska hårfärg går inte in i hårstråna som kemiska hårfärger gör, utan lägger sig runt varje hårstrå och ger starkt och glansigt hår. Därför får de gråa hårstråna inte ett heltäckande restultat men hårfärgen fungerar utmärkt om du vill minska kontrasten mellan grått och icke-grått hår. Den svarta färgen gör grått hår mörkare, där vita hårstrån får en ljusgrå nyans med blåa undertoner.

Kemikaliebehandlat hår:
Om du nyligen färgat håret med kemikaliefärger eller dagligen brukar använda kemikalier på håret (hårvård, styling etc) fås bäst resultat med minst 2 färgningar. Första hårfärgningen blir som en förbehandling där kemikalier bryts ner och tvättas bort. De efterkommande hårfärgningarna ger mer färgresultat.

Passar:
Alla, men vi rekommenderar inte färgning av ljusblont till cendréfärgat hår med mörkbruna och svarta nyanser, då risken för ett grönt, blåakig resultat kan fås. Läs gärna mer här.OBS. Använd inte om du är allergisk mot henna eller någon av örterna. Gör alltid en testslinga. Gör ett allergitest 48 timmar innan första färgning, blanda lite färgblandning och applicera i ex. armvecket.

Användning:
Innan du börjar, läs igenom bruksanvisningen noga.Blandning av din hårfärg:Det går utmärkt att blanda pulvren av olika nyanser för ett unikt färgresultat. Blanda pulvret i en skål (ej av metall) med varmt vatten, 1 del pulver till 3 delar vatten. Häll på lite vatten i taget tills du får en yoghurt liknande konsistens.

- Kort hår: 20-30 g pulver
- Axellångt hår: 40-60 g pulver
- Midjelångt hår: 70-100 g pulver

Färgning:
Använd den medföljande penseln eller en hårfärgningsborste/kam. Börja lägga på pastan vid rötterna och arbeta dig ut i längderna, grått hår behöver lite mer pasta. Efter att du applicerat färgen över hela håret, ta på dig den medföljande plasthättan.Vänta i minst 45-60 min innan du sköljer ur hårfärgen, för att få fram mörkare nyanser kan du vänta längre, det är säkert att behålla färgen i håret i upp till 2-3 timmar. Värme kan appliceras med ex. hårfön för att intensifiera resultatet. Skölj ur håret tills vattnet är klart. Schamponera vid behov. Radicos ekologiska hårfärg kan lätt tvättas bort med mild tvål om den färgar ner hud och kläder.
 • Verkningstid 45 min - 3 timmar
 • En förpackning räcker till midjelångt hår
 • Färgresultatet håller i ca 4-6 veckor
Tips:
Det går utmärkt att färga om håret 2-3 gånger med 24 timmar mellan varje färgning för ett mer intensivt resultat. Notera att en del nyanser kan mörkna något (oxidering) efter ett par dagar. Förslut förpackningen om hårfärgpulver blir över. Förvara mörkt och svalt till nästa hårfärgning.

Fritt från:
- Peroxider
- Ammoniak
- Resorcinoler
- Konserveringsmedel
- Syntetiska färgämnen
- PPD (parafenylendiamin)
- Kemiska tillsatser

Nyheter och erbjudanden

Anmäl dig för nyhetsbrev och sms här!

Följ oss

Kundtjänst

Copyright 2019