Användarbilder

Ladda upp dina egna bilder

Ladda upp din egen bild av produkten. Eller varför inte resultatet av när du använt den?

Betyg & kommentarer

Betygsätt produkten
Lägg till bilder
Ditt betyg

Bli först med att ge din åsikt om produkten

Re-fresh Superfood
Nässla Superfood Pulver

Bli först med att betygsätta produkten
95:-
Fri frakt, kan skickas omgående
  • Soltorkad rawfood
  • Vildväxande råvara
  • Detox

Brännässla är en av världens näringsrikaste växter. Den är särskilt rik på mineraler, klorofyll och många vitaminer men även samtliga essentiella aminosyror. Förr i tiden användes nässelpulver som ett universalmedel – och nu har det återupptäckts.

Nässlor ger världens bästa greenfood, delvis för att råvaran är av vilda nässlor, där naturen själv framställer urspungsnäring som kroppen behöver. Att tillvarata vildväxande grödor som matresurs är ett bra val även för vår miljö. Nässlorna som plockas i norra Europa ger ytterligare en miljöfördel då transporter över kontinenter med båt och flyg är mycket belastande.

Veganprotein och mineraler: Vårt nässelpulver innehåller 20,4 g protein per 100 g eller 42% av rekommenderat dagligt intag. Högt proteinintag bidrar till ökad muskelmassa, till att bibehålla muskelmassan samt även bibehålla kroppens bindväv och ben.

Nässlan är en fullvärdig proteinkälla då de innehåller alla essentiella aminosyror EAA, och därmed också de grenade aminosyrorna BCAA.

Essentiella aminosyror är sådana som kroppen inte kan tillverka själv utan måste fås utifrån via kost eller kosttillskott.
Färska nässlor innehåller 4,5 mg järn per 100 g, koncentrerat nässelpulver ännu mer. Nässlor är alkaliskt och därför pH-basgörande.

Nässla Superfood består av finfördelade nässelblad samt delvis stjälk och frön, från främst ungskott.

Rawfood: De vilda nässlorna läggs till lufttorkning i lager-hallar. Ibland används en dehydrator till torkningen. Denna så kallade ugnstorkning sker när väder inte medger lufttorkning. Det handlar då om maximalt 40 graders värme i luftcirkulationen.

Rekommenderad användning: Brännässelpulver är ett enkelt sätt att få i sig nässlans näring. Använd med fördel 1 msk/dag. Denna portion ger ca 5 gram pulver som generellt motsvarar hela 50 gram färska nässlor.

Blanda i smoothie eller i shaker med vatten, juice eller annan dryck, strö på musli, yoghurt eller gröt. Använd nässelpulver som en del av en mångsidig och balanserad kost samt hälsosam livsstil.

Förvaring: Förvaras torrt, mörkt och svalt/rumstemperatur.

250g

Köps ofta tillsammans

334:-
253:40

Nyheter och erbjudanden

Anmäl dig för nyhetsbrev och sms här!

Följ oss

Kundtjänst

Copyright 2020
lek loss med 55.OOO skönhetsprodukter