Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Så blir du fri från mjäll

Vad är mjäll?

Mjäll är ett hårbottenproblem som kännetecknas av kraftigt flagande av död hud. Normalt gör sig en person kontinuerligt av med döda hudceller över hela kroppen. En person med oljigt mjäll har överaktiva fettkörtlar runt hårroten. Denna överaktivitet gör att den naturliga fjällningsprocessen snabbas upp, vilket resulterar i en hård skalp, oljigt hår och kraftig flagning. På en person med torrt mjäll har fettkörtlarna blockerats, vilket ger torra flagor och torrt hår som ser livlöst ut.

De verkliga orsakerna till mjäll är idag okända, även om det finns behandlingar för befintligt mjäll och metoder för att förhindra att det återkommer. Bakterier kan förvärra mjäll, men de orsakar inte själva problemet. De flesta medicinska experter anser att mjäll vara ett slags hårbotten- eller hudrelaterad sjukdom. Malassezia, en vanlig jästorganism, lever i hårbotten på de allra flesta friska vuxna människor utan att orsaka problem. Men ibland kan den växa okontrolletat och börja livnära sig på de oljor som avges av hårsäckarna, och orsaka irritation som leder till ökad cellomsättning.

Behandlingar mot mjäll

Mjäll behandlar man själv med mjällschampo och där kan man välja ett schampo som är antimykotiskt eller ett schampo som hämmar svampens tillväxt. Neccin No.1 anti dandruff shampoo är det nyaste på marknaden och säljs enbart hos frisörer. Schampot är inte svampdödande utan hämmar svampens tillväxt och är samtidigt skonsamt för håret. Det är heller ingen fara för gravida eller ammande att använda Neccin. Produkten har även visat sig ha en mycket gynnsam inverkan på psoriasis. Den botar inte psoriasis men reducerar besvären och gör huden mjukare. Neccin är utmärkt att använda som duschcreme.

Neccin shampoo dandruff  har framställts för att behandla mjäll och ta bort torrhet. Den aktiva ingrediensen i Neccin dandruff, piroctone olamine, förhindrar att talg (som kroppen själv producerar för att hålla huden mjuk och smidig) bryts ner i irriterande ämnen som orsakar flagning. Genom att minska det antal bakterier som verkar på talget förhindrar Neccin dandruff svamptillväxt och återställer med hjälp av en unik tensidblandning balansen i hårbottnens narturliga mikroflora.

Här är ytterligare produkter som ställer din hårbotten till rätta:
Kérastase Spécifique Bain Exfoliant Hydratant
Redken Scalp Relief Dandruff Control shampoo
Lanza Healing Remedy

Skönhetstips

40 BUTIKER
Nyheter och erbjudanden
Följ oss

Kundtjänst

Copyright 2018