Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Så gör du en klassisk rakning

Om du bara tidigare använt rakapparat kan vi rekommendera dig att testa att göra en klassisk slätrakning med lödder och antingen hyvel eller, för de riktigt vågade, med kniv. Resultatet blir en mycket slätare och närmare rakning än du kan få med en rakapparat.

Shaving cream

Så här gör du när du rakar dig

  • Börja med att tvätta ansiktet i varmt vatten för att mjuka upp huden och göra den smidig.
  • Applicera rakcréme och massera in den i huden med handen eller med rakborste om du har någon. Nu går vi över till själva rakningen med hyvel eller kniv.
 
  • Börja vid ena örat och raka neråt. Det är viktigt att du rakar med skäggväxten och inte mot växtriktningen för att inte irritera huden. Du får också en behagligare rakning på det viset. Kom ihåg att sträcka huden väl för bästa rakresultat. Fortsätt sedan med andra sidan och därefter under käkbenet och hakan -hela tiden i växtriktningen.
 
  • När du gått över hela ansiktet en gång så tvålar du eventuellt in mer rakcréme om det behövs och nu rakar du mot växtriktningen för att få bort mer skäggstubb och bli slätare och mer välrakad. Sträck huden väl när du rakar.
 

Nu ska du vara välrakad och len om hakan. Tvätta av överblivet raklödder med kallt vatten för att stänga porerna och torka av med handduk. Sedan är det dags för rakvatten eller rakbalsam om du har känslig hy. Du är nu redo för kvällens äventyr.

Skönhetstips

40 BUTIKER
Nyheter och erbjudanden
Följ oss

Kundtjänst

Copyright 2018